Yalçın, ''Sayın Taha Akyol'' diye başlayan cevabında ''OHAL kararnamelerine karşı AYM'de iptal davası açılamayacağına dair değerlendirmemizi gayet kibirli ve nobran bir üslupla eleştirmiş, "MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, iktidarın görüşüne destek verdi, keşke bu konuda MHP'li bir hukukçu açıklama yapsaydı" demişsiniz.

Bizim açıklamamız size neden bu kadar dokundu Sayın Akyol?

Politikanın nasıl yapıldığını, politikacının neleri bilmesi gerektiğini, hangi konularda açıklama yapıp yapamayacağını iyi bildiğinize inanıyorum.

Buna rağmen maksatlı ve aleyhte yorum yaparak MHP yönetimine karşı içinizde biriktirdiğiniz erik kurularını ortaya seriyorsunuz'' dedi.

Yalçın, şunları söyledi: ''KHK'lerle ilgili MHP'nin görüşlerini yansıtan açıklamalarımızdan rahatsızlığınızı her ne kadar hukuk jargonuyla setretmeye çalışsanız da hemen arkasındaki ön yargılarınız sırıtıyor.
Bırakınız politikacıları, Türkiye'de her okuryazar ülke meseleleri hakkında konuşur. Her entelektüel Türkiye'nin meseleleri hakkında fikir yürütme hakkına sahiptir.
Ayrıca ister hukuki ister siyasi isterse başka konularda olsun, yorum yapmak ve partisinin görüşleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek politikacıların görevidir. Siyaset yapmak için illa bir konunun uzmanı olmak gerekmez.

''NASIL AÇIKLAMA YAPACAĞIMIZI SİZDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ''
Siyasette önemli olan; hukuk, ekonomi, dış politika gibi konularda isabetli görüşler serdedebilmek veya en azından bu konularda dayanağı ve nedeni olan bakış açıları ortaya koyabilmektir.
Hangi konuyu nasıl kamuoyuna arz edeceğimizi, nasıl açıklama yapacağımızı sizden öğrenecek değiliz.
Tarihî konularda yorum yapabilmek ve tarih alanında eser hazırlamak için tarih formasyonu almanız gerekirken, metodoloji ve terminoloji bilmeden tarihçilerin alanına girdiniz de biz sizi eleştirdik mi?
Tarihçi olmadığınız hâlde tarihin ismetine tasallut ettiniz de sizden hesabını sorduk mu?
Bize ayar vermeye çalışırken hukukçu kimliğinizi manivela olarak kullandığınıza göre soruyorum:
Sizin amacınız; dokunulamaz, erişilemez, teraküm ve müktesebatına ilişilemez bir hukuk aristokrasisi mi yaratmaktır?
Değilse üzerinize vazife olmadığı halde MHP'ye olur olmaz gerekçelerle hücum ederek neye hizmet ediyor, hangi mahfillere mesaj gönderiyorsunuz?''