Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nden oluşan Cumhur İttifakı; yüzyıl Türkiye'nindir, yüzyılın gücü Türkiye'dir, milli politikalarda lider ülke Türkiye’dir temel ilkesiyle kurulmuştur. İttifak ruhunu, gücünü, azmini ve kararlılığını, koltuk ve makam pazarlıklarından değil, aziz milletimizin sağduyusundan almaktadır.

14 Mayıs seçim sürecinde Cumhur İttifakının ve MHP’nin önceliği depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza devletin şefkatli elini uzatmak, depremin yaralarını sarmak, vatandaşlarımıza iyi bir gelecek hazırlamak ve güven vermek olmuştur.

Bu anlayışla deprem felaketine uğrayan vatandaşlarımızın geçirdikleri bu zor günlerinde onlarla birlikte olmak, aynı sofrayı ve ortamı gönülden paylaşmak çok önemli hale gelmiştir. Bu bağlamda; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, depremin etkilediği iller ve göç alan bölgelerde MHP tarafından  “Bereket Sofrasında Gönül Birliği” teması altında depremzede vatandaşlarımızla dayanışma ve buluşma yemekleri düzenlenmektedir. Bu programlar neticesinde milletimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğuna, devlet-millet birlikteliğiyle bu zor günlerin de aşılacağına var olan inancı daha da artmaktadır.

Aziz milletimiz bu süreçte tek millet olma bilinciyle hareket etmenin değerini bir kez daha deneyimlemiştir. Yaşadığı zor şartlarda bir tarafta devletin varlığını, vatanın bütünlüğünü, Türkiye’nin üniter yapısını, Türk milletinin istiklalini ve istikbalini kırmızı çizgisi olarak gören bir Cumhur İttifakının var olduğunu, diğer tarafta terör örgütleriyle işbirliği yaparak devletin varlığını, vatanın bütünlüğünü, Türkiye’nin üniter yapısını, Türk milletinin istiklalini ve istikbalini tehlikeye atan İttifak olduğunu görmüştür.

Milletimiz; acısı halen tazeyken ülkemizin sorunlarına çözüm üretecek hiçbir vizyonu olmayan, koltuk, ikbal ve istikbal kavgasına tutuşmuş, söylem ve eylemleriyle fetöcü ve bölücü terör örgütleriyle yol yürüyen, toplumun inanç değerlerine saygı göstermeyenlerin kim olduğunu bir kez daha çok iyi anlamıştır.

İnanıyorum ki, devletinden, vatanından, milletinden yana olan her kardeşim sandığa gittiğinde devletin varlığı, vatanın bütünlüğü, Türkiye’nin üniter yapısına olan bağlılığı ve Türk milletine olan sevgisi ağır basacak, 14 Mayısta Cumhur ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adaylarına oyunu verecektir.