Açıklamasında,  “on bir ayın sultanı” Ramazan-ı Şerif'e ulaşmaktan duyulan sevinç  ve mutluluktan bahsederken Ramazan ayının insanlık için bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındırdığını, Kuran-ı Kerim’in indirildiği kutsal bir ay, paylaşmanın, yardımlaşmanın, bereketin çoğaldığı, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği kutlu bir ay olduğunu aktardı.

MHP'li  Belediyelerin her zaman yoksulun muhtacın yanında olduğunu belirten Durmaz, "Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanları, vatandaşının hanesine misafir olup diz kırıp gönül sofrasına oturan, Cenab-ı Allah’ın rızasına, milletimizin duasına talip belediye başkanlarıdır." ifadesini kullandı.

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz'ın  açıklaması şöyle;

BİZLERİ, RAMAZANI ŞERİFE ULAŞTIRAN CENAB-I ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN

"Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnet ile sabit, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan “on bir ayın sultanı” Ramazan-ı Şerif'e ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Ramazan ayı, insanlık için bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran ve yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirildiği kutsal bir ay, paylaşmanın, yardımlaşmanın, bereketin çoğaldığı, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği kutlu bir aydır.

Rahmetle yad ettiğimiz merhum Sezai Karakoç “Ramazan müminlerin topyekün ahirete bir aylık hicreti gibidir” der. Bizleri Ramazan-ı Şerif’e ulaştıran Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, tekrarını nasip etsin.

MHP'Lİ BELEDİYELER, HER ZAMAN YOKSULUN MUHTACIN YANINDA OLMUŞTUR

Salgın döneminde tedbir uygulamaları ve kısıtlamalar nedeniyle vatandaşlarımızla bir araya gelme konusunda zorluklar yaşadık, birçok etkinliğimizi ya gerçekleştiremedik ya da maske ve mesafe kuralına uygun olarak düzenledik.

Bu Ramazan ayını, tedbirleri elden bırakmadan, vatandaşlarımızla bir arada geçirmenin planlamasını yaparak, bu hazzı birlikte yaşamalı, bu manevi havayı birlikte teneffüs etmenin gayretinde olmalıyız.

Hiç şüphe yok ki, Milliyetçi Hareket Partili belediyeler, her zaman yoksulun, muhtacın yanında olmuş, ihtiyaç sahibi her bir vatandaşımıza sosyal yardımlarını ulaştırmıştır.

MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI, CENAB-I ALLAH'IN RIZASINA TALİP BELEDİYE BAŞKANLARIDIR

Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ’nin geçtiğimiz Meclis grup toplantısında ifade ettikleri üzere, yoksul ve muhtaç ailelerimize yönelik, ihtiyaçlarını karşılayabilecek tutarda limiti içinde barındıran “Dayanışma ve Kardeşlik Kartı” adıyla alışveriş kartlarından temin ederek ihtiyaç sahibi aile ve vatandaşlarımıza ulaştırmanız Ramazan ayının mana ve ruhuna uygun bir davranış olacaktır.

Ayrıca, Ramazan ayını, muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla daha fazla bir araya gelerek geçirmemiz, sofralarına misafir olmamız, gösterişe kaçmadan yardım etmemiz hem vazifemiz hem de sorumluluğumuzdur.

Üretken Belediyeciliğin adresi olan Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanları; yoksulu ve muhtacı gözeten, vatandaşının hanesine misafir olup diz kırıp gönül sofrasına oturan, Cenab-ı Allah’ın rızasına, milletimizin duasına talip belediye başkanlarıdır.

RAMAZAN-I ŞERİFLERİNİZİ TEBRİK EDERİM

Bu anlayışla teşkilatımızın değerli yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyelerimizle, protokol uygulamalarından, gösterişten uzak durarak, vatandaşlarımızın hanelerine misafir olup, dertleriyle dertlenip, sevinçlerine ortak olmanın gayretinde olmalıyız. Ramazan sofralarını vatandaşımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak, bereketlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan ayımızın nice manevi güzelliklere vesile olmasını, tutulan oruçların, edilen duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle aziz Türk milletinin, Türk-İslam dünyasının ve siz değerli belediye başkanlarımızın Ramazan-ı Şerif-ini tebrik eder, hayırlı çalışmalar dilerim."