"Rahmi Turan, bugünkü yazısında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile Devlet Halk Müziği korolarından Türk adının çıkarıldığını iddia etmiş. Doğrusu ise yalanlarına yeni bir yalan daha eklemiş." ifadelerini kullanan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu kadar uzun süre basında yer almış bir ismin, bu derecede kendisini rezil bir konuma düşürmesi mesleği ve aynı meslekte kendisiyle beraber görev alanlar için şüphesiz ki utanç vericidir.

Zira Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında Düzenleme” adıyla yaptığı güncel duyuruya bakıldığında Türk adının herhangi bir yerden çıkarılmadığı görülmektedir.

Yapılan düzenleme ile bazı toplulukların birleştirilmesi neticesinde ortak bir ismin belirlendiği ve nihai kararın verildiği anlaşılmaktadır. Burada da Türk adının korunduğu ve hatta daha topluluk isimlerinin daha da güzel hale getirildiği görülmektedir.

Örneğin Rahmi Turan’ın iddia ettiği Şanlıurfa’daki teşkilatın gerçek adı “Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği ve Sıra Gecesi Müzik Topluluğu” olarak güncellenmiştir.

Dolayısıyla Rahmi Turan’ın bu şartlar altında basın meslek ahlakını yerlere düşüren bir zavallı olduğu bir kez daha görülmüştür. Rahmi Turan gibi müfterilerin Sayın Genel Başkanımız ve MHP konusundaki takıntılı ruh halleri ise malumdur ve doğaldır!

Zira yalan gerçeklerden, karanlık aydınlıktan, yanlış da doğrudan daima çekinir ve korkar... Rahmi Turan gibiler var oldukça iyi ve kötü arasındaki fark her yönüyle gün yüzüne çıkacaktır. Biz Rahmi Turan’a sadece acıyoruz...

Garip olan, Rahmi Turan ve türevlerinin böylesi bir zamanda Türklüğe bu derece sempati duymaya başlamış olmalarıdır! Hayatının hiçbir ölçüsü Türklükle uyuşmayanların bugünlerdeki sahte ve zorlama tavırları beyhudedir.

Rahmi Turan yaşlı olabilir, rahatsız olabilir... Olmayacak olansa bu hale gelmiş bir zavallının hala hezeyanlarını yayınlayan gazetelerde kendisine yer bulmasıdır."