Karakaya, Cumhur ittifakının 15 Temmuz gecesi kurulduğunu ve 2023 yılında zaferin Cumhur ittifakı olacağını söyledi. Ekonomik dayatmalara boyun eğmeyeceklerini söyleyen Karakaya erken seçim çağrısında bulunan muhalefet için ise “Bunların daha adayları bile belli değil. Cumhurbaşkanını nasıl seçeceklerini dahi bilmiyorlar. Bunlar Cumhurbaşkanlığını ihaleye açacaklar” diye konuştu.

Adım adım 2023 il il Anadolu Programı kapsamında oluşturulan heyet Ankara’nın Çankaya ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi.

Programda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karayakaya Cumhur İttifakının nasıl oluştuğunu, ekonomik saldırıların ne anlama geldiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kazanımlarını ve terörle mücadelede gelinen noktayı anlattı. Karakaya, “Bugün ekonomiden dem vuranların terörle mücadeleye harcanan 2 trilyon doları hiç gözleri görmüyor. Terörle mücadeleye destek verin denildiğinde de kafalarını çeviriyorlar. Tezkereye Hayır oyu veriyorlar” dedi.

MİLLETİN TERCİHİNİ BEĞENMİYORLAR

Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra sistem değişikliği mecburi bir hal aldı. Cumhur İttifakı olarak kolları sıvadık. Türkiye’nin geleceğine omuz verdik. Çift başlılığı ortadan kaldırdık. Millet iradesinin ülke yönetimini doğrudan seçmesini sağladık. Diyorlar ki tek adam rejimi var. Tek adam rejimi falan yok. İstikrar var. Temsilde adaleti Türkiye kadar sağlayan başka bir ülke var mı? Şuan yüzde 95 oranında mecliste temsiliyet sağlanıyor. Şimdi erken seçim diyenlere bakıyoruz daha adayları bile yok. Cumhurbaşkanını nasıl seçeceksiniz diye soruyorum. Meclis seçebilir diyorlar. Ne yani milletin Cumhurbaşkanını doğrudan seçmesinden memnun değil misiniz diyorum. Aslında onu söylüyorlar. Millete diyorlar ki siz Cumhurbaşkanını seçmeyi bilmezsiniz, o hakkı elinizden alıyorum artık milletvekili olarak biz seçeceğiz diyorlar. Partiyle bağı bağlantısı olmayacak diyorlar. Peki bu kadar propagandayı, teşkilatlanmayı, 81 il gezilerini nasıl yapacaksınız diyorum. Maddi kaynakları nereden bulacaksınız, insan kaynağını nereden temin edeceksiniz? İşte o zaman devreye Soros gibi vakıflar girip parayı basıp Cumhurbaşkanlığı için bir aday bulup propaganda yapacak. Böyle bir ortamda demek ki Cumhurbaşkanlığını ihaleye açacaklar” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN ATATÜRK’LE ALAKALASI YOK

Terörle mücadelede önemli bir yol mesafe alındığını söyleyen Prof. Dr. Mevlüt Karakaya FETÖ, PKK, YPG gibi terör örgütlerinin kökünün kazınması lazım. Bugüne kadar terörle mücadeleye 2 trilyon dolar harcandı. Birçok ülke bunlara destek veriyor. Bugünlere kolay gelinmedi. Binlerce şehit verdik. Biz bu illetten kurtulmak zorundayız. Biz terör bitsin artık diyoruz. Mücadeleye destek verin diyoruz. Onlar HDP’ye destek veriyorlar. CHP’ye oy verenlere bir şey demiyorum. Ama bugünkü CHP yönetiminin Atatürk ile ilgisi alakası yok.

ÜRETEREK BÜYÜYECEĞİZ

Faiz oranları dolayısıyla yapılan eleştirilere değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya hükümetin ekonomik politikalarının doğru olduğunu söyledi. Üretim ve istihdam sağlayarak ülke ekonomisini büyütmek zorundayız. Faizler düştükçe faiz lobileri çıldırıyor. Döviz kuru üzerinde de spekülasyon yapıldığını söyleyen Karakaya, “ülkeye döviz var, döviz kıtlığımız yok. Ama kur artıyor. Bunun nedeni spekülasyondur” dedi.