Musilaj açısından İzmir Körfezinin de tehdit altında olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kalyoncu, İzmir Körfezi'nin alarm verdiğini bildirdi. Kalyoncu, “Tunç Soyer İzmir Körfezinde kirlilikten bahsedilirken kendi üzerine düşen görevleri yapmak yerine, değişik işler peşinde koşuyor. Gediz Nehrinin sorunlarını 4 günde belirleyecek ve rapor hazırlayıp Cumhurbaşkanı’na sunacakmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşı olduğu çalışmalar ortada” şeklinde konuştu.

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu'nun açıklaması şöyle:

Tunç Soyer İzmir Körfezinde kirlilikten bahsedilirken kendi üzerine düşen görevleri yapmak yerine, değişik işler peşinde koşuyor. Gediz Nehrinin sorunlarını 4 günde belirleyecek ve rapor hazırlayıp Cumhurbaşkanı’na sunacakmış.

Gerçekten iyi niyetli olsa kimsenin sözü yok. Fakat yaptığı o denli dünyadan habersizce ve tamamen şov için kurgulanmış bir oyun ki. Heykel saymak için ihaleye çıkan bir yönetim, Gediz Nehrinin problemleri ile ilgili rapor hazırlayacakmış!

Bu şahıs gerçekten çok değişik ve şovmen. Sergilediği yaklaşım da bilimden hayli uzak. İnsanlarımızı kandırabileceğini düşünüyor sanırım.

Fakat 4 gün dolaşmak yerine yapacağı basit bir şey var. Oturup okuyacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaşı olduğu çalışmalar ortada. Bunları okusa, bunca tantanaya ve belediye kaynaklarını boşuna harcamaya gerek kalmayacak.

Gediz Nehri Havzası Yönetim Planı 28 Mayıs 2019 tarihinde Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunda onaylanarak uygulanmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil bütün kurumlara gönderilmiştir. Ayrıca herkesin erişimine açık şekilde yayımlanmıştır.

Birisi Tunç Soyer’e bunları duyursun ve mümkünse okutsun!

Yapılan çalışmaların bir kısmını şöyledir:

1.Gediz Nehir Havzası Yönetim Planının Hazırlanması Projesi

2.Günlük Maksimum Toplam Yük Yaklaşımının Gediz Havzası’nda Uygulanması Projesi

3.Yeraltı Suları Miktar ve Kalite Özelliklerinin Ortaya Konulması ve Değerlendirilmesi Konusundaki Uygulamalar Gediz Havzası Örnek Çalışması

4.Diğerlerini de ulaşmak isteyenler için ekte görsel olarak paylaşıyorum.

Tunç Soyer Ne Amaçlıyor?

Gediz Havzasında tüm çalışmalar yapılmış ve yönetim planı uygulamaya konmuş. Soyer, Belediye Başkanlığından çok başka işler peşinde. CHP yönetimi de onun peşine takılmıştır.

Kalyoncu’dan Sorular:

İzmir Körfezine dökülen kaynakların körfeze taşıdığı kirlilik yükü nedir ve ne kadardır?

Sel zamanlarında bu yük taşınımı nasıl değişmektedir?

Şu anda Körfez'e arıtılmadan giren kanalizasyon miktarı nedir?

İzmir'de kanalizasyon sistemi ile yağmur suyu tahliye kanallarının yüzde kaçı ayrılmış durumdadır?

Arıtma tesisleri sürekli çalıştırılıyor mu?

Aşırı yağışlarda arıtma tesisleri hizmette mi?

Bu tesislerin kapasitesi bellidir!

Yoksa gelen su direk Körfez'e mi boşaltılıyor?

İzmir il sınırlarında Gediz’i kirleten unsurlar neler?

Bakırçay’da kirlilik ne durumda?

Emiralem deresi ne durumda?

Bu kaynakları kirleten unsurlar nelerdir?

Aşırı yağışlarda Tahtalı Barajı’na hangi kirleticiler karışıyor?

Küçük Menderes nehrini kirleten belediyeler ve yapmadığın arıtma tesisleri var mı?

Kaç OSB'de arıtma tesisi yok?

Bu tesislerin kullandığı foseptikler sızdırmasız mı?

Tunç Soyer Bu Sorular Daha Başlangıç!

Ama planlaması yapılmış, uygulamaya konulmuş ve paydaşı olduğun bir yönetim planı varken Gediz merakın nereden çıktı?

Çevreci olduğundan desek(!), olmadığını yukarda anlattık. Dahası da var ve gelecek.

Tunç Soyer Göz Boyamaya Çalışıyor!

Dalarak ve gezerek çevreci olunmuyor. Dalınca müsilaj, dolaşırken de su kalitesi tespit edilmiyor. Şov yaparak göz boyadığını sanıyorsun. Bilimden de belediyecilikten de uzaksın.

Bilim insanları ve bakanlıklar yıllarca emek vermiş, arazi çalışması yapmış, analiz yapmış, kafa patlatmış, fikir üretmiş ve planlama yapmış. Biri de çıkmış 4 gün tatil yapıp kenarlarda dolaşıp rapor yazacakmış ve Gediz’i kurtaracakmış. Cahil ile uğraşmak zor. Tüm işlerin böyle, vah güzel İzmir'im vah.

Oy oranları üzerinden hesap yapanlar da, Tunç Soyer’i övmeye çalışanlar da şunu iyi bilsinler. İzmirliler oy verirken yaşanabilir bir şehir için oy verdiler. Size oy verenleri de verdiklerine pişman etmeyin!

Vatandaşlarımızın tek isteği işinizi doğru ve düzgün yapmanız! Göreviniz de İzmirliden aldıklarınızı İzmir ve izmirliler için harcayarak yaşanabilir, modern, güvenli ve dirençli bir kent için emek vermeniz!