TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kurumlarının 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekilleri değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ülkede iş gücü piyasası ve çalışma hayatıyla ilgili bir reform ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, iş gücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, ücret-verimlilik ilişkisinin güçlendirildiği, iş sağlığı ve iş güvenliği şartlarının iyileştirildiği bir iş gücü piyasası oluşturulmalıdır." diye konuştu. Ekonomik sorunların başında enflasyon geldiğini vurgulayan Kalaycı, "Bu kapsamda çalışanların, emeklilerin aylıklarında ve asgari ücrette artış yapılırken bu durumun dikkate alınacağına inanıyorum. Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılmalı, sağlık hizmetlerinde alınan bazı katılım payları emeklilerden alınmamalıdır.

MHP olarak net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması, asgari ücretten vergi alınmaması ve asgari ücretliye büyükşehirlerde ulaşım desteği verilmesi görüşündeyiz." değerlendirmesinde bulundu.