Okulun, çağın gereklerini yerine getirebilmek, çağa yön verebilmek, eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır, gerçeğiyle açıldığını belirten Kılıç, "Geleceğin Türkiye’si hiç şüphesiz ki eğitim öğretimin bütünselliği içerisinde; ilme ve gençliğe verilen değer ile taçlanacaktır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın açıklaması şu şekilde;

"Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu günden bu yana, “eşref-i mahlûkat” olan insanın eğitimine ve öğretimine önem vermiş, geleceğe bırakılacak en önemli mirasın, mensubu bulunduğumuz milletimizin milli ve manevi değerleriyle yoğrulmuş, ilmin aydınlık yolunda inançla yürüyen nesiller yetiştirmek olduğunun bilinciyle hareket etmiştir.

Çağın gereklerini yerine getirebilmek, hatta çağa yön verebilmek, eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır, gerçeğiyle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez Teşkilatında “Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulu”ndan sorumlu bir Genel Başkan Yardımcılığı oluşturmuştur.

Bu birim Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin; “Kucaklamamız gereken muhteşem bir mazi, kavuşacağımız muazzez bir ati vardır. Bunları ancak eğitimle yapabilir, eğitimle başarabiliriz, disiplinli ve derinlikli okumayla tamamlayabiliriz.” “Milliyetçi - Ülkücü hareketin çağın dinamiklerine bütünüyle nüfuz etmesi, karşısına dikilen meseleleri tüm yönleriyle kavrayarak eritmesi ve elemesi, eğitim ve öğretime ayırdığı zamanla mümkündür.” Sözlerinden hareketle çalışmalarını şekillendirmiştir.

10 Ekim 2009 tarihi itibariyle çalışmalarına başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Siyaset ve Liderlik Okulu bir yılda iki eğitim dönemi şeklinde uygulanmakta olup bu zaman kadar 15 dönemde 524 mezun vermiştir. Mezun öğrencilerimize “Bilgi Tazeleme” eğitimi de ayrıca verilmiştir.

İçerisinde bulunduğumuz hafta itibariyle 6 Kasım 2021 Cumartesi günü, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin talimat ve destekleriyle; pandemi dolayısıyla ara verdiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi Siyaset ve Liderlik Okulumuzun 16. Dönem öğrencileriyle bir araya gelmenin ve yüz yüze eğitim açılışımızı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Pandemi koşullarındaki sosyal mesafe, maske kullanımı ve havalandırma koşullarına dikkat edilerek bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.

Okulumuzun açılmasına müteakip öğrencilerimiz ile yakından ilgilenme fırsatı bulduğumuz ilk ders gününde kendilerinin Genel Merkezimizde yüz yüz eğitime başlamış olmaktan dolayı heyecanlarını ve mutluluklarını görmek, bizleri sevindirmiş ve bundan sonraki eğitim çalışmalarımız için şevklendirici bir güç olmuştur. Öğrencilerimiz gerek verilen derslerin içerikleri gerekse okulumuzun koşullarından dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.

Geleceğin Türkiye’si hiç şüphesiz ki eğitim öğretimin bütünselliği içerisinde; yüksek ahlak, şuur ve çalışkanlık doğrultusunda, ilme ve gençliğe verilen değer ile taçlanacaktır.

 ‘Siyaset ve Liderlik Okulu’muzun yüz yüze eğitime başlaması vesilesiyle Sayın Genel Başkanımıza eğitim çalışmalarımıza ve hassaten de “Siyaset ve Liderlik Okulumuza” verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı arz ederiz."