Günboyu adındaki gazetenin, Basın Ahlak Yasası ve Basın Meslek İlkeleriyle bağdaşmayacak şekilde sürekli olarak Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi hakkında yalan ve iftira haberler üretmekte olduğunu beliirten MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay açıklamasında şunları kaydetti:

"TBMM’deki grup toplantıları TBMM TV tarafından canlı yayınlanmaktadır. Ayrıca bazı medya organları da canlı yayın yapmakta, milyonlarca vatandaşımız tarafından izlenmektedir.

TÜM MİLLETVEKİLLERİMİZ GRUP TOPLANTISINDAYDI

Liderimiz Devlet Bahçeli’nin başkanlığında bu haftaki MHP TBMM Grup toplantımız 8 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşmiştir. TBMM Dışişleri Komisyonu ile birlikte Avusturya’da bulunan Kayseri Milletvekilimiz Sayın İsmail Özdemir’in haricinde tüm milletvekillerimiz grup toplantımıza katılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve MHP TBMM Grup Başkanlığının resmi sosyal paylaşım ağı (Twitter, facebook) üzerinden grup toplantılarımız bir gün önce paylaşılmakta ve grup toplantımızın covid-19 nedeniyle sadece milletvekillerimize açık olduğu, dışarıdan ziyaretçi kabul edilmeyeceği” açıkça belirtilmektedir. 

YALAN HABER YAPILDI; ALGI OPERASYONU YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

MHP TBMM Grup Toplantısı televizyon kanalları tarafından canlı olarak yayınlanırken ve tüm milletvekillerimiz grup toplantımıza katıldığı açıkça görülürken Günboyu adındaki bir gazete paçavrası 9 Haziran 2021 tarihinde “TBMM'de 48 milletvekili olan MHP'nin bugünkü grup toplantısında vekillerden üçte birinin katılmaması çok dikkat çekti. Boş kalan yerleri milletvekili danışmanları ile dolduran MHP grup yöneticileri bu durumu şaşkınlıkla karşıladılar. Kulis bilgisinden edindiğimiz bilgilere göre, MHP'li vekillerden bazılarının AKP'den oldukça rahatsız oldukları konuşuluyor.” şeklinde bir yalan haber yapılmıştır.

Bu gazete paçavrası kulis haberleri adı altında hiçbir kaynak gözetmeden “MHP milletvekillerinin bazılarının AKP'ye verilen destekten rahatsız olduğu Ankara kulislerinde açıkça konuşuluyor.” şeklinde yalan bir haber yaparak “Cumhur İttifakı arasında çatlak var” şeklinde alçakça algı operasyonu yapmaya çalışmaktadır.

SÜREKLİ YALAN VE İFTİRA HABERLER ÜRETİYORLAR

Günboyu adındaki bu gazete paçavrası Basın Ahlak Yasası ve Basın Meslek İlkeleriyle bağdaşmayacak şekilde sürekli olarak Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi hakkında yalan ve iftira haberler üretmektedir.

Türkiye’ye karşı yapılan uluslararası operasyonların tetikçiliğini yapan bazı sözde medya organları ve Türkiye düşmanları ile siyasetteki bir takım uzantıları organize bir şekilde Günboyu adındaki bu gazete paçavrasının yalan haberlerini kullanarak Cumhur İttifakında fitne çıkarmaya yönelik sinsice algı oluşturmaya çalışmaktadır. 

BU GAZETE PAÇAVRASI, ZİLLET İTTİFAKINI GÖRMÜYOR!

Genel kurulda kendi verdiği önergelerin oylamasına dahi 5-6 milletvekiliyle katılan zillet ittifakını görmeyen Günboyu adındaki bu gazete paçavrası TBMM çalışmalarına en aktif şekilde katılan Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef almaktadır.

YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi hakkında yalan ve iftira haberler uydurarak sinsice algı operasyonuna kalkışan Günboyu adındaki bu gazete paçavrası ve bunu kaynak göstererek organize bir şekilde yalan haberler yapan diğer medya organları hakkında da yasal haklarımızı kullanacağımız bilinmelidir."