Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Büyükataman, ''Bu HDP sevdalısı partilerin içine düştükleri telaşı anlamak mümkün değil. Gizli ortaklıkları ortaya çıkacak, kendi başları da yanacak diye mi korkuyorlar yoksa uzaktan uzağa besledikleri sevda, dayanılmaz bir kavuşma arzusuna mı dönüştü'' ifadesini kullandı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın açıklamaları şu şekilde;

''Dünyanın tüm demokrasilerine pek çok açıdan iyi bir örnek teşkil eden Cumhur İttifakı, bir ülkenin kalkınmasının ilk ve en önemli basamağının millî birliğin sağlanması olduğunu göstermesi bakımından üniversitelerde tezlere muhakkak konu olacaktır.

Bununla birlikte psikologlar; kişisel hırsları uğruna kendi milletinin zararına çalışan,kapı kapı gezip ihanete misyonerlik yapan Meral Akşener gibi siyasetçilerin psikolojilerini de muhakkak inceleyecektir. Hatta bu zor işi, bir heyetin gerçekleştirmesi daha makul olacaktır.

Evet, “Türk Milliyetçiliği bu ülkenin her bitkisini, toprağını ve insanını severek, refah içinde yaşatmakla” olur. Bunu yaparken HDP gibi ayrık otlarını temizlemek gerektiği gibi, ayrık otlarının yayılması için gizli gizli buluşup tohum saçanların maskesini soymak da şarttır.

Bu HDP sevdalısı partilerin içine düştükleri telaşı anlamak mümkün değil. Gizli ortaklıkları ortaya çıkacak, kendi başları da yanacak diye mi korkuyorlar yoksa uzaktan uzağa besledikleri sevda, dayanılmaz bir kavuşma arzusuna mı dönüştü?''