Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman,"Türklük ne zamandan beri stratejik çöplüğün mimarı Davutoğlu’nun ana meselesi olmuştur, Davutoğlu ne zamandan beri Türklüğe sempati beslemektedir? Davutoğlu’nun beynine ve gönlüne Türklüğü bir operasyonla dahi sokma ihtimali yoktur."dedi.

MHP'li Büyükataman'ın açıklaması şu şekilde:

“Geçmiş”in acı hatıraları nedeniyle yaşadığı psikolojik travmayı, “Gelecek” ismi verdirilen particiği ile atlatmaya çalışan Ahmet Davutoğlu; büyük Türk milletinin ayrışması ve aziz Türk devletinin temellerinin sarsılması için elinden geleni ardına koymamaktadır.

Başbakanlıktan ve Ak Parti Genel Başkanlığından alındığını yıllar sonra idrak edebilen Davutoğlu, geçirdiği nevrozlar sebebi ile vatan, millet, devlet kavramlarının içini boşaltmaya, bu kutsallarımıza yeni yeni manalar yüklemeye kalkmaktadır.

Katıldığı TV programında “Türkiye Milliyetçisi” olduğunu söyleyen Davutoğlu’nun izaha muhtaç bu ifadesinin altında yatanın, büyük Türk milletini ayrıştırmak olduğu aklı başında herkesin malumudur.

Türk Milliyetçiliğini olduğunun aksine insanların kökeni, yöresi, anasının dili ve mezhebi üzerinden ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı göstermeye kalkan bu şahısın aziz Türk milleti ile gönül bağı kopalı uzunca zaman olmuştur.

Türklük ne zamandan beri stratejik çöplüğün mimarı Davutoğlu’nun ana meselesi olmuştur, Davutoğlu ne zamandan beri Türklüğe sempati beslemektedir? Davutoğlu’nun beynine ve gönlüne Türklüğü bir operasyonla dahi sokma ihtimali yoktur.