MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman "Kandil’in oyuncağı hâline gelen Kılıçdaroğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisinin bugünkü durumuna üzülmesi, kendi acınacak hâlinin şuurunda olmamasındandır. Partimiz aziz milletimizin desteği ile gönüllerde yükselmekte iken CHP, dibi görünmeyen bir çukur hâline gelmiştir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup toplantısında sarf ettiği sözlere yönelik olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Büyükataman'ın açıklaması şu şekilde:

1- CHP Genel Başkanı; her zaman olduğu gibi tarihleri ve olayları birbirine karıştırdığı konuşmasında 2018 Seçim Beyannamemizde yer alan vaatlerden bir tanesini diline dolayarak partimize haddini aşan sözlerle saldırmıştır.

2- Sayın Genel Başkanımızın bugünkü grup toplantımızda ifade ettiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi, seçim beyannamesinde yer verdiği tüm başlıkların gerçekleşmesi için çalışmalar yapmakta, sorunların çözümü için emek harcamaktadır.

3- Mağduriyetleri bir sömürü alanı hâline getirerek, çözümsüzlük senaryoları üzerinden siyaset yapmaya çalışan CHP zihniyetinin, sorunların çözümü noktasında kat edilen mesafeleri görmesini beklemiyoruz. Çünkü bugünkü CHP’nin odak noktası millet ve memleket değildir.

4- Büyük Türk milleti müsterih olsun. Partimiz aziz milletimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elini taşın altına daima sokmuş, insanımızın sorunlarının çözülmesini bir siyaset malzemesi olarak görmek yerine, onların müreffeh yarınlarını bir vatandaşlık hakkı bilmiştir.

5- Kandil’in oyuncağı hâline gelen Kılıçdaroğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisinin bugünkü durumuna üzülmesi, kendi acınacak hâlinin şuurunda olmamasındandır. Partimiz aziz milletimizin desteği ile gönüllerde yükselmekte iken CHP, dibi görünmeyen bir çukur hâline gelmiştir.

6- Türk siyasetinde üzerinde herhangi bir leke bulunmayan, kimsenin de bu çirkinliği yakıştıramayacağı Sayın Genel Başkanımızın, herhangi bir yolsuzluğu alkışladığını iddia etmek için akıldan vareste olmak gerekir.

7 (son)- Taciz, rüşvet, yolsuzluk ve yandaşlara verilen ihale skandallarıyla çalkalanan CHP’li belediyeler gündemden düşmezken Kılıçdaroğlu’nun uğraşması gereken kendi partisidir. Elbette ki ahlaksızlıkla iç içe geçmiş böyle bir partiyi yönetmek ülkeyi yönetmekten daha zor olacaktır.