MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Kovid-19 salgınının tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına aldığını, sürecin tüm dünyada başta sağlık olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilediğini söyledi.

Salgının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulamaya konulmasının hemen ardından baş gösterdiğini anımsatan Bülbül, sistem sayesinde artı yönde büyümeyi gerçekleştiren 12 ülkeden birinin Türkiye olduğunu dile getirdi.

Bülbül, genişleyen para ve maliye politikasının yerini, daraltıcı maliye ve para politikalarına bıraktığının altını çizerek şunları söyledi:

"Özellikle bölgemizde baş gösteren Rusya-Ukrayna Savaşı da dünya üzerinde gıda, enerji, ticari ve askeri anlamda yeni sıkıntıları beraberinde getirmiştir. Böyle bir dönemde ülkemizin uygulamış olduğu ekonomik model, almış olduğu ekonomik tedbirler üzerinde de birçok haksız ithamın, saldırının, iftira derecesine varan değerlendirmelerin yapıldığına şahit olduk. Özellikle faiz politikasıyla ilgili olarak son derece yersiz ve haksız eleştirilerin yapıldığını gördük. Ülkemiz faiz lobilerine karşı taviz vermeden üretim alanlarında ihracatı artırmaya yönelik politikalar üreterek, kısa vadede ekonomiyi canlandırmış, işsizliği belli seviyelere çekmiş, ihracatta da rekor kıran rakamlar, artışlar gerçekleşmiştir."

Ekonomistlerin faiz artırımına yönelik önemli uyarıları olduğuna işaret eden Bülbül, "Türkiye'de faiz indirimleri söz konusu olduğunda ya da faiz artırılmadığında tepki gösteren kişilerin, ekonomistlerin yaklaşımlarına karşı ne diyeceği de açıkça merak konusudur. Türkiye'nin uyguladığı bu politikanın doğruluğu ve isabeti yönünde ortaya çıkan durumun yeniden değerlendirilmesi ve milletimizin takdirine sunulması önemlidir." diye konuştu.