MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül twitter hesabından açıklamalarda bulundu. 

Bülbül'ün açıklamaları şu şekilde; 

Geçtiğimiz Temmuz ayında TBMM genel kurulunda E-ticaret kanunu teklifi görüşülmüş ve oy birliği ile kabul edilmiştir. Muhalefetin de oyları ile kabul edilen bu kanun hakkında CHP tarafından Anayasa Mahkemesinde iptal davası açılmıştır.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? Ülkemizde ve dünyada hızla büyüyen E-ticaret alanında yaşanabilecek olumsuzlukları giderecek olan ve özellikle küresel kartel ve tekel oluşumlarına engel olacak olan bir kanuna önce kabul oyu verip sonra iptal davası açmak da ne demek ?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay mecliste yaptığı konuşmada bu kanunun milli bir kanun olduğunu, bu kanunu kimsenin engelleyemeyeceğini kürsüde haykırmıştı.
Şimdi ne değişti de CHP bu kanunun iptalini istemekte?

CHP’li Özgür Özel basın toplantısı düzenleyerek iptal davasının açılmasının normal olduğunu, sadece bir maddenin iki fıkrası ile ilgili iptal taleplerinin olduğunu ifade etmiş. Yani davanın basit bir iki düzeltme talebi olduğu havasını vermeye çalışmış.

CHP’li Özgür Özel de çok iyi biliyor ki iptali istenen o iki fıkra, kanun teklifinin en önemli nirengi noktasını oluşturmaktadır. Belli ki işi pişkinliğe vurarak içinde bulundukları çelişkiyi ve tutarsızlığı gizlemeye çalışmaktadırlar.

CHP’li Engin Altay hararetle E-ticaret kanununu savunuyorken şimdi neden sus pus oldu? Anlaşılan bir yerlerden gelen talimat, Chp’nin meclis iradesine galip gelmiştir. Son derece önemli, milli bir kanuna CHP eliyle büyük bir darbe vurulmuştur.
Takdir Büyük Türk Milletinindir!