Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri, MYK-MDK üyeleri Antalya’da gerçekleşen “Adım Adım 2023 İl İl Anadolu” programının ikinci günün birinci buluşmasında Şehit aileleri ve Gazilerle buluştu.

Duygusal anların yaşandığı programda Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan;

"Varlığını bu vatana vakfetmiş şehitlerimizi de saygıyla selamlıyorum.  

Çünkü inanıyorum ki onlar da şu an aramızdalar ve şimdi hepimizin kıskanacağı bir rütbedeler diyerek sözlerine başladı.

Öncelikle belirtmek isterim ki hamuru yiğitlikle yoğrulan şehitlerimiz ve gazilerimiz Türk milletinin namusudur, Türk milletinin onurudur diyen Abdurrahman Başkan “Göğümüzde yükselen al bayrak onların sayesinde dalgalanmaktadır. Onlardan damlayan kan, vatan tapusuna atılan ıslak imzalardır” diye sözlerine devam eden Başkan;

Evlat acısı yaşamanın çok zor olduğunu, bir anne ve babanın bu dünyadaki belki de en zor en ağır imtihanlarından birinin evladını kaybetmek olduğu belirtip sabır dileyerek Allah hiç kimseye, hiçbir anne-babaya evlat acısı yaşatmasın." dedi.

Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınlarının yanı sıra özellikle yetimleri ve öksüzleri de yine milletimize ve devletimize emanet olduğunu tekrar vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Harekâtı sonucunda bir parçasını vatanın kara bağrına bırakarak gazilerimize şükranlarını sunan Abdurrahman Başkan

Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, aziz vatanımızın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızın son damlasına kadar, canımızı feda etmeye hep birlikte her zaman hazır olduklarını ifade etti.  

Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz.

Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir diyen Abdurrahman Başkan programa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Günün ikinci programında Kepez ilçesinde bulunan “Mısır Çarşısını” ziyaret eden MHP heyeti burada bulunan tüm esnafları tek tek ziyaret edip dükkan dükkan gezerek her esnafla bire bir ilgilenip dertleri dinleyerek sohbet ettikten sonra vatandaşların hepsine karanfil dağıtıp sizlere Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendinin selamlarını hürmetlerini getirdik dediler.

Daha sonrasında Mısır Çarşısında bulunun Antalya İşitme Engelliler Derneğini ziyaret eden Milletvekilleri, MYK ve MDK üyeleri burada İşitme Engelli Vatandaşlarımızla bir araya geldi.

 Sıcak samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada İşitme Engelli Vatandaşlarımız yaşadıkları yer tahsisi konusunda yardım talebinde bulundu. MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan yer tahsisi konusunda ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarının sözünü verdi.

Son olarak geçtiğimiz günlerde eski eşinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Döşemealtı Ülkü Ocakları yöneticisi Aylin Alkutay’ın kabrine giderek dua eden Milletvekilleri, MYK ve MDK üyeleri daha sonrasında baba evine giderek ailesine taziyede bulundular.