MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini yenileme kararında zarfa giren 4 pusuladan 1 tanesinin iptal edilmesine yönelik eleştirilerini değerlendiren Akçay, "Kılıçdaroğlu yine manipülasyon yapıyor. Bu yorumunun hiçbir hukuki geçerliliği yoktur. Her şeyden önce YSK kendisine yapılan itirazları görüşür ve karara bağlar.

Seçimlerin, 'Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 101'inci maddesi diyor ki, 'zarftan çıkan oy pusulalarında bir seçim türüne ait olanının geçersiz olması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek.'

Kanun maddesi bu kadar açıkken Kılıçdaroğlu daha neyi diline doluyor?" dedi.

'DİLEKÇEDE DELİL, BELGE, SOMUT BİLGİ VE GEREKÇE YOK'

CHP'nin YSK tarafından reddedilen İstanbul'daki tüm ilçeler ile 24 Haziran seçimlerinin de yenilenmesini isteyen dilekçesine de değinen Akçay, CHP'nin verdiği dilekçenin başvuru ve talep değil, bir talimat yazısı olduğunu söyledi. Dilekçenin YSK'dan reddedilmesi için hazırlandığını belirten Akçay, şöyle konuştu:

"Dilekçede delil, belge, somut bilgi ve gerekçe yok. En azından gerekçeleri, sandık kurullarının oluşumunda gösterilen usulsüzlükleri, sandık numaralarıyla birlikte alın, hatta MHP'nin ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dilekçesinden aktarın, onları ekleyin ama o da yok.  CHP'nin amacı kurum ve kuruluşları yıpratmak, sözde hukuksuzluk naralarıyla vatandaşlarımızı tahrik etmek ve sokağa çekmektir.

Bu provokasyondur, kışkırtmadır. CHP bu dilekçeyi değil ama YSK'nın verdiği 'ret' kararını seçimlerde kara propaganda ve halkı galeyana getirme malzemesi olarak kullanacaktır."