MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Yunusemre ilçesinde partisinin iftar programına katıldı. Akçay “Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini ilelebet yaşatma ittifakıdır, milli bir yemindir. Cumhur İttifakı, Türkiye’yi hedef alan saldırılar karşısında yüzyıllık hesaplaşma peşinde olanlar karşısında, parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş sergilemektir.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Yunusemre ilçesinde yaptığı konuşmada Cumhur İttifakına vurgu yaptı. Cumhur ittifakının bir seçim ittifakından öte anlamlara sahip olduğunu ifade eden Akçay “Cumhur İttifakı Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, millî ve ahlâkî bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir.” dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de anlatan Akçay yeni hükümet sisteminin milli duruşun bir tezahürü olduğunu ifade etti. Yeni Hükümet sisteminin ana omurgasının güçlü devlet, güçlü yönetim, etkin meclis ve demokratik istikrar olduğunu vurgulayan Akçay “Yeni siyasetin ve yönetimin yolları ve sınırları 16 Nisan halk oylamasıyla çizilmiştir. Cumhuriyetimizin demokratik gelişmesinin doğal bir sonucu olarak artık önümüzde yeni bir istikamet var. Kuvvetler ayrılığının kesinleştiği, yetki ve sorumluluk dengesinin tesis edildiği, millet iradesine dayanan değişiklikle yeni bir hükümet sistemine geçiyoruz. Çift başlılık bitecektir. Yetki başkasında, sorumluluk başkasında olmayacaktır. Güçlü ve büyük Türkiye’nin önü açılmaktadır. Milli devlet tahkim edilecek, ülkemizin üzerindeki kara bulutlar dağıtılacaktır. Oyalanacak, boşa harcanacak vaktimiz yoktur. Milli iradenin çizdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi istikametinden ayrılmak isteyenler yıkım ittifakını oluşturmuştur. Milli iradenin karşısında durursanız hukuk dışına çıkarsınız, merdiven altı siyasetin girdabına düşersiniz.” dedi.

“24 Haziran vefa seçimi olacaktır”

MHP’li Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Siyasette esas olan ilkeli ve dürüst bir duruştur. Milliyetçi Hareket Partisinin siyaset anlayışı budur. Siyasete ve siyasetçiye güven bu iki sütun üzerinden inşa edilebilir. Liderimiz Devlet Bahçeli “önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” ilkesiyle bugüne kadar devlet adamlığının en önemli örneğini sergilemiştir. Çok kritik dönemlerde aldığı kararlarla sistem tıkanıklıklarını açmış, Türkiye üzerine oynanan oyunları bozmuştur. 24 Haziran seçimleri bir vefa seçimi olacaktır. Milli Duruşumuzun adı vefa olacaktır. Bu vefa bugünden yarına çizeceğimiz kutlu istikamet olacaktır, Kızılelma olacaktır.”