Türkiye ile ilgili söylenenlere inanılmaması gerektiğini söyleyen MHP’li Abdurrahman Başkan, katıldığı uluslararası toplantılarda da Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü gördüklerini bildirdi.

Samsun’daki “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” toplantıları kapsamında Alaçam ve Bafra’da, konuşmasının başında salonu dolduran partililere Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileten MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, şunları söyledi:

MHP 1.5 YILDAN BERİ SAHADA

“Karadeniz’in bu güzel coğrafyasında sizlere hitap etmek benim için şereftir. MHP olarak biz pandeminin son evreleri olmak üzere yaklaşık 1.5 yıldan beri sahalardayız. Biz hiçbir zaman oturmadık. Antalya milletvekili olarak ben bir ucundan bir ucu 640 kilometre olan Antalya’yı karış karış dolaşıyorum. Şimdi de Akdeniz’den Karadeniz’e 3 günden bu yana sizlerle beraberiz. Çok kıymetli Samsunlu hemşehrilerimizle sohbet ediyor, Türkiye’nin durumunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

MHP olarak önce 9 bölgede istişare toplantısı yaptık. Akabinde ‘Adım Adım 2023 il il anlatma ve aydınlatma’ toplantıları kapsamında illerimizi gezdik. Bu hafta da yaklaşık 800 ilçede yine ‘Adım Adım 2023 ilçe ilçe anlatma ve aydınlatma’ toplantılarımızı genel merkez temsilcileri, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, ocak başkanlarımızın desteğiyle birlikte bu programları yürütüyoruz.

ÜLKÜ OCAKLARIMIZIN ÖRNEK ÇALIŞMALARI VAR

Bizler seçim olmadan sahalarda olursak seçim zamanı sahaya çıktığımızda da sizden oy istemeye yüzümüz olacak. Tabi bu çalışmaları yürütürken yine Ülkü Ocaklarımız tarafından yürütülen Odak 2023 gibi, Permakültür gibi, gençlerimizi sokaktan ve kötü alışkanlıklardan kurtaracak programlar da gerçekleştiriyor. Ocak yöneticilerimiz çok güzel programlar yürütüyorlar ve ben de huzurlarınızda Genel Merkez yöneticilerine, il ve ilçe ocak başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

ADAYLARININ KİM OLDUĞUNUN ÖNEMİ YOK

Bildiğiniz gibi televizyonlarınızı açtığınızda akşama kadar bir altılı masa hikâyesini izliyoruz. Adayları kim olacak sürüp gidiyor. Biz 1.5 yıl önce Cumhurbaşkanı adaşımızı belirledik. ‘Aday Belli Karar Net’ temalı mitinglerimize de sayın Genel Başkanımız başladı. Mitinglerimizin ilkini 103 yıl önce gerçekleştirilen kurtuluş mücadelemizin önemli olaylarından Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 3 Eylül tarihinde yaptık. Mitingimize ilgi çok büyüktü ve dağ taş insanlarımızla dolmuştu. Şunu da anladık ki, Türk milletinin yalan haberlere, tezviratlara, sosyal medya balonlarına inanmadığını gördük.

6’lı masada 6 kez toplantı yaptılar ama bir sonuca ulaşamadılar. Ancak adaylarının kim olduğunun bizim için önemi yok.  Çünkü biliyoruz ki, bu 6’lı masa adayları açıklandığı gün dağılacak.

Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli Bey’in bu kadar dik duruşu ve Türkiye’nin meselelerinde birlikte hareket etmesi de yedi düveli rahatsız ediyor. Etsinler, biz bundan mutluyuz. Eğer ülkemiz adına çalışmalarımız başkalarını rahatsız ediyorsa biz doğru yoldayız demektir.

PARLAMENTER SİSTEM TÜRKİYE’YE UYGUN DEĞİL

2015 seçimlerinde parlamenter sistemle milletvekili olmuştur. Bu sistemle bir hükümetin ortalama ömrünün ne olduğunu biliyor musunuz? Çok partili sisteme geçtiğimiz günden beri Türkiye Cumhuriyetindeki hükümetlerin ortalama ömrü 1.5 yıldır. En uzun süreli 57. Hükümet döneminde Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak olduğu dönemde 2.5 sene sürmüştür.

Adına parlamenter denen sistemin Türk tipi olmadığını, Türkiye’ye uygun olmadığını ancak Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi kurulduğunda o zaman anladık. Çünkü İsviçre’nin, İtalya’nın parça parça alınmış yönetim şekilleriyle yönetiyoruz. Yabancı sistemlerin bize uyması ihtimali yok.

Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi aslında tam anlamıyla Türk tipi başkanlık sistemidir. Bu sistemin faydalarını da öncelikle pandemide gördük.

Pandemi sürecinde dünyanın birçok ülkesinde maske, eldiven solunum cihazı, aşı sıkıntısı çekilirken Türkiye’mizde bunların hiçbirisi olmamıştır. Dünyanın sen gelişmiş ülkelerinden İngiltere’ye Türkiye uçaklarla eldiven, dezenfektan, sağlıkçılar için elbise ve maske gönderdi. Bu dönemde büyük nakliye uçaklarımızla dünyanın dört bir yanına garip gurebaya yardım ettik.

Pandemi sürecini dünyada en kısa sürede atlatan ülkelerden biri olduk.

Yaşlılarımız bizim atalarımızdır, onlara hürmetlerimiz büyüktür. Ancak inanın dünyanın bir sürü ülkesine yaptığımız ziyaretlerimizde gördük ki başta İspanya olmak üzere huzurevine bırakılmış olan insanların yüzde 80’i o süreçte kurtarılamamış ve bir kenarda hayatlarını kaybetmişlerdir. Hatta cenazeleri de kenarlara atılmıştır. Ama Türk milleti atasına sahip çıkmış, atasına her zaman destek olmuş, huzurevlerimizde hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 10’u geçmemiştir. 

TÜRKİYE DOĞRU YOLDA

Türkiye’nin sağlık turizmi de dünyanın birçok bölgesine örnek olmuştur. Sağlık turizmi en çok gelir kazandığımız turizmlerimizdendir. Türkiye’de ameliyat olmak isteyen, dişlerini yaptırmak isteyen hatta saç ektirmekten estetik yaptırmaya kadar gelen birçok ülkeden insanlar vardır.

O yüzden diyorum ki ülkemizle ilgili söylenenlere inanmayın, bizler doğru yoldayız. Katıldığımız uluslararası toplantılarında Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü orada görüyoruz. ABD Başkanı Biden’in görüşecek mi görüşmeyecek mi tartışmaları, görüşmenin süresinin ne kadar süreceği konusunda tartışmaların yaşandığı toplantı 1 saat 10 dakika sürdü. Bir sürü ülkenin lideri, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için beklediklerine şahit oldum. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğünü dışarıya gittiğimizde hatta birçok ülkenin gazetelerinde bizimle ilgili haberleri gördüğünüzde Türkiye’nin büyüklüğünü daha iyi anlarsınız.

İki üç sosyal medyadan, izlenme durumu olmayan birkaç tane televizyondan söylenenlere asla itibar etmeyiniz.

KARADENİZ GELECEK DÖNEMİN HAZAR’I OLACAK

Bildiğiniz gibi Karadeniz bölgemizde ilk gazımız Zonguldak açıklarındaki Tuna-1 havzasından çıktı. İnanın Karadeniz gelecek döneminin Hazar Denizi olacak. Bunu temenni ve dilek olarak söylemiyorum. Meclis komisyonunda hocalarımızın çalışmalarını yakından izleyen birisi olarak söylüyorum; Cenabı Allah’ın izniyle 2023 yılında ilk gazımızı sisteme vereceğiz.

Şu anda gazımız çıktı ve yakıyoruz. Daha birçok yerde gaz yataklarımız olduğunu biliyoruz. Çünkü sismik araştırma gemilerimizin çalışmaları sonucunda bu bölgelerde önemli yataklar var. 10-12 yıl sonra Türkiye kendi gaz ihtiyacını karşılayacak duruma gelecek. Önümüzdeki 20-30 yıl içinde de torunlarımız, evlatlarımız Kuveyt ya da Katar standartlarında bir zenginliğe inşallah kavuşacaklar.

YUNANİSTAN İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Doğu Akdeniz’deki enerji savaşları da hiç boşuna değil. ABD, Girit ve Dedeağaç dahil 9 üs hazırlıyor. Bana göre Yunanistan bundan sonraki dönemlerde kesinlikle bağımsızlığını kaybedecek. Yunan vatandaşları da bu kadar üs nasıl verilir tartışmaları ve bağımsızlıklarını kaybedecekleri endişesini dile getiriyorlar.

Özellikle Doğu Akdeniz havzasındaki haklarımızdan ve Mavi Vatandan Türkiye olarak asla vazgeçmeyeceğiz.

Bildiğiniz gibi Karabağ Savışında Azerbaycan’a Türkiye olarak destek olduk. 29-30 sene önce Karabağ’da kundakta ağlayan bebekler dönüp o Karabağ’ı geri almışlardır.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Yunanistan’ın tutumuna karşı Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz’deki haklarımız karşısında Atina’yı uyarıyor ve tereddütsüz Türkiye’nin arkasında olduğunu ifade ediyor. Boşuna iki devlet tek millet demiyoruz.

O yüzden de önümüzdeki dönemde bağımsızlık mücadelesini güçlü bir şekilde verdikten sonra Türkiye’nin önü açık olacak.

GÜRSEL TEKİN’İN HDP’YE BAKANLIK İDDİASINI DEĞERLENDİRDİ

CHP’li Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık vereceğiz’ sözü yeni bir konu değil. Bundan 6 ay önce CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek, ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ demişti. Bunlar şu anda Türk milletinin sinir uçlarını test ediyorlar. Gürsel Tekin, CHP’de önemli görevlerde bulunan bir isim. Bunun HDP’ye bakanlık verebiliriz sözünü CHP yönetiminin haberi olmadan tek başına söylediğine inanmamız mümkün değil. Şimdi Türkiye’nin sinir uçlarını test ediyorlar.

HDP’yi size anlatayım. Türkiye’nin Azerbaycan’a asker göndermesi gerektiği yönündeki genelgeye hayır diyen hainler topluluğudur. Daha kötüsü Libya’ya asker gönderme tezkeresi görüşmelerinde CHP ve HDP birlikte hayır demişlerdir. Bu görüşmelerde sadece 5 kişinin katıldığı İyi Partili geçmişte birlikte olduğumuz arkadaşlarımızdan 3’ü evet demiş, 2 tanesi de çekimser kalmışlardır. İnanın ben bunların HDP ile CHP ile birlikte el kaldırmasından hicap duydum. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği araçları kullanacaksınız, Viaypiyi ve her türlü imkanları kullanacaksınız sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ne söveceksiniz, yok öyle bir şey.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz buna müsaade etmeyeceğiz.  Vatan hainlerinin bu ülkenin yönetiminde olmasına dün karşı çıktık bugün de karşı çıkacağımızı burada size ifade etmek istiyorum.

RUS-UKRAYNA SAVAŞI VE TÜRKİYE’YE OYUNLAR

Türkiye’nin gündeminde bir başka önemli konu ekonomide durum. Önce pandemi ardından Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte özellikle gıda fiyatlarındaki artışlar gündemi işgal ediyor. Bu ekonomik gidişin durdurulması için Türkiye yine öncü olmuştur. Türkiye, Birleşmiş Milletler ile birlikte hareket etmiş, tahıl koridorunu kurarak 20 milyon ton buğday, mısır gibi tarım ürünlerinin çeşitli ülkelere dağılımı başlamıştır. Bunun mimarı Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Dünyada hiç kimse bunu becerememiştir.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron diyor ki ‘Rusya ile ilişkiler Türkiye’nin tekelini bırakılmamalı.’ Siz adam olsaydınız da, siz ülkeleri düşünseydiniz de, kendi menfaatinizi düşünmeseydiniz de bu savaşı önleyeydiniz. Türkiye mücadele ediyor.

NATO Genel Sekreterinin bir açıklaması var. Diyor ki, ‘Rusya savaşı bırakırsa barış olur, Ukrayna savaşı bırakırsa egemenliğini kaybeder.’ Yani hala Ukrayna’ya savaşsın diye destekliyorlar. Batılı ülkeler Ukrayna’yı ‘Biz sizi Avrupa Birliği’ne alacağız’ diye gazladılar ama Ukraynalılar, arkalarına bir baktılar ki ne gelen var ne giden var.

O yüzden de aynı şeyi Türkiye için de oynamak istiyorlar. Şimdi Yunanistan’ı gazlıyorlar. Biz onları 190 milyonluk nüfusu ile 103 yıl önce İzmir’de nasıl denize döktüysek bugün 90 milyona yaklaşan nüfusumuz ile yine aynı akıbeti yaşayacaklardır.

TUNÇ SOYER, YUNANIN DENİZE DÖKÜLMESİNDEN RAHATSIZ

İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün bir açıklama yaptı. Soyer, ‘!00 yıl önce bu devleti yönetenler ihanet içindeydi’ diyor. Hala Türkiye Cumhuriyeti’nin kan ve gözyaşıyla aldığı İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı, Yunan’ın denize dökülmesinden rahatsız oluyor. Genel Başkanımız da dedi ki ‘Oğuz soyundan hain çıkmaz.’

Ülkemizin içindeki hainlerin sayısı dışarıdaki hainlerin sayısından az değil. O yüzden bizim coğrafyamızdaki komşularımız Ermenistan, İran, Irak, Suriye ve Yunanistan. Bu yüzden bizim iki gözümüzü kapatıp deliksiz uyku çekme şansımız yok. Mutlaka bir gözümüzü açıp çok çalışıp az uyuyacağız ve bu ülkenin bir tane çakıl taşını hiç kimseye vermeyeceğiz. Hani bir söz var ya ‘Türk çocuğu öksüz olur ama asla yurtsuz kalmaz. Biz yurtsuz kalmayacağımız için Türkiye’nin geleceği için hepimiz bir bütün halinde Cumhur İttifakı diyoruz, Millet aklı diyoruz ve ülkemizin geleceği için çaba sarf ediyoruz.

2023 SEÇİMLERİNİN ÖNEMİ BÜYÜK

2023’te bir seçim olacak, bu seçimlerde önümüze birisi i Cumhurbaşkanlığı için birisi de milletvekilliği için iki sandık gelecek. Çok değerli Samsunlu hemşehrilerim, biz adayımız belli dedik bir yıl öncesinden ilan ettik. Sandığa gittiğimizde sayın Cumhurbaşkanımızın isminin bulunduğu yere mührü vuracağız. Milletvekili seçiminde de Samsun’a yakışmayan bu sayımızı artırıp mührü üç hilalin üstüne basın Türkiye’yi yönetmek adına bizlere daha çok ruhsat vereceksiniz. Cumhur ittifakı olarak 400’ün üzerinde bir milletvekili sayısı ile hiçbir şekilde ülkemizin sağına soluna bakmadan gelecek nesiller için çalışmak adına bize bu ruhsatı vermenizi diliyor hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyor, hepinizi Cenabı Allah’a emanet ediyorum.”