MHP’li heyet, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın koordinasyonları ile 22 Ağustos 2020 Cumartesi akşamı yaşanan sel ve heyelan felaketi sonrasında, afetten etkilenen yerleşmelerin durumlarını incelemek, vatandaşlara destek olmak ve yardım çalışmalarına katkı sunmak üzere Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal ile saha çalışmalarına katıldı.

Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu içinde bulunduğu jandarma aracının sel sularına kapılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran, Uzman Çavuş Burak Tok, Uzman Çavuş Erdem Çıtır ve vefat eden 4 vatandaşa Allah’tan rahmet yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen MHP heyeti, yaralılara acil şifalar ve kayıp olan 9 vatandaşın da bir an evvel bulunmasını temenni etti.

Bölgede heyetle birlikte incelemelerde bulunan MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Volkan Dudu, Giresun’daki afet bölgesinde yaptıkları incelemelerin ardından şu bilgileri paylaştı;

‘’Yetkili birimlerden alınan bilgiye göre, yedi ilçeyi etkisi altına alan sel ve heyelan sonrasında Doğankent, Dereli ve Yağlıdere’de 17 binanın yıkıldığı ve 361 binanın hasar gördüğü tespit edilmiştir.

Saha çalışmalarımız kapsamında Vatandaşlarımıza Sayın Genel Başkanımızın geçmiş olsun dilekleri ve selamları iletilmiş, sel ve heyelandan etkilenen bölgeler gezilmiş, meydana gelen hasarlar yerinde incelenmiş, Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilmiş, vatandaşlarımız ile görüşmeler yapılmış talepleri alınmıştır.

Yaşanan afet sonrasında üç bakanımız Giresun’a gelmiş ve yaraların sarılması hususunda çalışmalar derhal başlatılmıştır. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, olmak üzere tüm Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanlarımız ile kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.
İlimizin coğrafi yapısı ve iklim koşulları her zaman için böyle riskleri barındırmaktadır. Bu nedenle Üretken Belediyecilik Vizyon Belgemiz doğrultusunda, afete karşı tedbir üreten belediyecilik anlayışı ile doğa olaylarına karşı hazırlıklı olmalı, kentlerimizi sel, heyelan, deprem vb afetleri göz önünde bulundurarak inşa etmeli, afet yönetim planlarını oluşturmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm kadro ve teşkilatları ile Giresun halkımızın yanında olduğunu belirtiyor, Yüce Türk Milletimize tekrar başsağlığı diliyor ve Cenabı Allah’tan bir daha böyle afetleri yaşatmamasını niyaz ediyoruz.’’