MHP Ankara İl Başkanlığının 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediği Gölbaşı'nda bir düğün salonunda engelli vatandaşların yoğun katılımıylala gerçekleştirilen programa; MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, TBMM İdari Amiri MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Ankara'nın çeşitli ilçelerinden engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.


Programda konuşan Karakaya, "Engelli kardeşlerimiz, çocuklarımız ve onların yakınları etkinliğimizde eğlenerek güzel bir gün geçirdiler, biz de onlarla birlikte olduk. Onların yüzlerindeki sevinci gördükçe biz de çok mutlu olduk." dedi.


Yemek ikramının da yapıldığı programda bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ “3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, birbirimizi daha iyi anlamak ve içinde bulunduğumuz sosyal, psikolojik ve duygu durumunu derinden kavramak için bir fırsat olduğunu” ifade etti.

Turgay Baştuğ konuşmasında “Bu itibarla engelli olmanın ne demek olduğunu, birbirimize uzatacağımız kardeşlik eli marifetiyle derinlerimizde hissetmemiz mümkün olacaktır. Sahip olunan engel, İster doğuştan isterse de sonradan olsun, Bu haldeki kardeşlerimizin hayatlarını sürdürebilmeleri, İhtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli olan ortam ve şartları hazırlamak için gayretlerimizi sürdüreceğiz” sözlerine yer verdi.

Baştuğ,” Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin ifadeleriyle; "Engellilik; insani bir halin özeti olup, herkesin her an başına gelebilecek bir durumdur. Şayet gerçek bir engel varsa o da kalplerdeki tortular, zihinlerdeki pürüzler, vicdanlardaki lekelerdir." Genel Başkanımızın ifadelerinden yola çıkarak vurgulamak isteriz ki tortuları, pürüzleri, lekeleri temizleyecek yegane unsur "sevgidir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

MHP Ankara İl Başkanının konuşmasının ardından Ankara Seymen Gösterisi, Gölbaşı Belediyesi Engelli Folklor Ekibi, Ankara’nın güçlü seslerinden sanatçı Mustafa taş ve Engelli Sanatçı Şevval Koç sahne aldı. Büyük bir coşku ve heyecan içinde gerçekleşen programa Ankaralı engelli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Program, MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve çeşitli hediyeler verilmesiyle sona erdi.