MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Etimesgut Belediye Başkanlığının ile Etimesgut Kaymakamlığı’nın “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’’ ile ilgili programında ve sonrasında "CHP'lilerin yaptıkları Atatürk istismarı ve provokasyonu" hakkında açıklama yaptı.

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ'un açıklamaıs şu şekilde:

Etimesgut Belediye Başkanlığımız ile Etimesgut Kaymakamlığı’nın “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’’ ile ilgili şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı bir program gerçekleştirilmiştir. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran tilavetinin ardından program sunucusu davetliler arasında bulunan Etimesgut Müftüsünü sahneye davet etmiş ve dua etmesini talep etmiştir. Müftü beyin duasının ardından Etimesgut Belediyesi CHP Grup Başkanvekili, Etimesgut Belediye Başkanımızın yanına gelerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına duada özel bir yer verilmediğini ileterek programı terk etmiştir.

Oysaki Etimesgut Belediye Meclisi CHP Grubu, asgari nezaketle programda kalıp, gerek Sayın Belediye Başkanımızın gerekse Sayın Kaymakamımızın günün anlam ve önemine binaen yaptıkları konuşmalarını dinlemiş olsalardı, kurulan her cümlenin öznesinin de yükleminin de Mustafa Kemal ATATÜRK olduğunu işitmiş olacaklardı. Lakin CHP yine CHP’liğini yapıp, konuşmaları dinleme nezaketinde bulunmamış, bu uygunsuz tavrıyla en kıymetlilerimiz olan şehit ailelerine ve şehitlerimizin anıldığı bir programa saygısız bir tutum sergilemişlerdir. Nitekim orada bulunan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bu duruma sert tepki göstererek CHP Grubunu kınamışlardır.

Program sonrası gerçekleşen ilk Belediye Meclisi Toplantısında CHP Grubu meclisin çalışmaya başladığı her hafta Atatürk’e saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasını içeren bir önerge vermiştir. Böyle bir uygulama CHP’ye bağlı hiçbir belediyede hayata geçirilmemişken bunun yanı sıra mevzuatta konu ile alakalı çerçeve de belliyken CHP Grubu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun aziz hatırasını istismar ederek mecliste kargaşaya sebep olmuştur. CHP’nin ağır tahrikleriyle ve anlaşılmaz tutumlarıyla yaşanan gerginliklerin sonrasında CHP Ankara İl Başkanı Belediyemizin önüne gelerek konularla alakalı yanlı, çarpıtıcı bir açıklamada bulunmuştur.

CHP Ankara İl Başkanı nezdinde tüm CHP’li yöneticilere birkaç tavsiyemiz olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma, onun çizgisini yaşama ve yaşatma kaygısında iseler; pusulası şaşmış, yönünü yitirmiş gidişatlarına dur desinler.

Türk milletinin yılmaz savunucusu, Türk milliyetçiliğinin kutup yıldızı Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Ülkücü belediyecilik şiarıyla milli ve manevi değerlerimizi yaşatma noktasında yüzlerce esere imza atan Etimesgut Belediyemize iftira atmayı bırakıp özlerindeki bozulmuşluğa baksınlar.

Öncelikle Atatürk’ün göz bebeği Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütünün sözcüsü, kendi ifadesi ile ‘hayali’ bebek katilinin heykelini dikmek olan Selahattin Demirtaş’ı kahramanlaştırmaktan vazgeçsinler.

Söylemleri ile FETÖ’ye kucak açan, PKK’lı akademisyenlere af dağıtan, Türkiye’nin milli çıkarlarını görmezden gelerek Suriye’de tezkereye hayır diyen, açıklamalarında Atatürk’ün aziz hatırasını incitip ilkelerini çiğneyerek; ABD’ye, AB’ye, FETÖ’ye ve HDP’ye yaranma güzellemeleri yapan zihniyetten alacağımız bir öğüt, bir eleştiri bulunmamaktadır.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin, “Atatürk’süz Çanakkale” diyenlere sesleniyorum, Anafartalar Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, en az diğer kahramanlarımız gibi Çanakkale’nin her yerindedir, her zerresindedir, her köşesindedir ve bizim de şeref payemizdir.

“Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum, cephaneniz yoksa süngünüz var” diyen muhteşem haykırış Çanakkale’de hala çınlamaktadır.

Hiçbir kemiksiz, hiçbir densiz, Aziz Atatürk ve Çanakkale üzerinden yeni bir kutuplaşma sayfası açmaya yeltenmemelidir.

Bu yol kapalıdır. Bu yol çıkmaz sokaktır. Bu yolun sonu uçuruma açılmaktadır.” açıklamasını CHP’lilerin en yüksek seviyede iyice anlamaları için tekrar tekrar okumalarının kendilerine yol göstereceğine inanıyoruz.
 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamayanların, yaşamayanların ve yolundan sapanların onun aziz hatırasının arkasına sığınarak ona zarar verenlerin olduğunu biliyor, CHP’nin bu iki yüzlülüğü ve Atatürk düşmanları ile olan iş birliğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.