br />Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın birlikte çalışarak hayata geçirdiği bir sistem olduğunu kaydeden Bakan Ağbal, "Buradaki amaç belediyelerin kent içi trafik akışını sağlayacak şekilde bir inisiyatif alması ve trafik kurallarının uygulanmasına yönelik bir yaptırım olmasıydı. Bu doğru bir projeydi. Belediyeler kendi illerine yatırım yaptılar, elektronik denetim sitemlerini kurdular. Ben bu sistemin yaygınlaşmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Sistem devam edecek. Ancak sistemin etkin bir şekilde uygulanabilmesi için sürücülerin bu noktalara gelmeden önce uyarı levhaları ile uyarılması gerekiyor. Tuzak kurulacak şekilde uygulamak doğru ve adaletli bir sistem değil. Sistem üzerinde kesilmiş cezalarda doğru cezalar değil. Sistemle ilgili standartları yeniden belirlenecek. Sürücüleri tuzağa düşürmeye yönelik bir anlayışı asla kabul etmeyiz" dedi.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri'nin kurulmasına ilişkin yeni standartların getirildiğini belirten Bakan Ağbal, "Sistemlerdeki kamera aralıklarının belli bir standartlarda olacak. Sistemin olduğu güzergah üzerindeki sürücülerin açıktan uyarıldığı levhalar olacak. Böylece sürücülerde böyle bir denetim sistemi olduğunu bilerek araçlarını kullanacaklar. Buradaki amacımız herkesin trafik kurallarına uygun şekilde araçlarını kullanmaları ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçmektir" diye konuştu.

Geçmişte kesilmiş trafik cezalarıyla ilgili de bir çalışma yapılması gerektiğini açıklayan Bakan Ağbal, "Gerekli uyarı levhalarının olmadığı yerlerde, cezaların hakkaniyete uygun olmadığı durumlarla ilgili bir çalışma yapılabilir. Bu konuda kimse tereddüt etmesin, adaletten ve hakkaniyette asla ayrılmayız" dedi.

Kredi kartına taksit konusunda da açıklamaya yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli koordinasyonunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. BDDK ve Kalkınma Bakanlığı'nca çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Bakan Ağbal, tüketim harcamalarında ve kredi hacminde bir yavaşlama söz konusu olduğu için kredi kartı alışverişlerindeki taksit seçeneklerinin yeniden düzenleneceğini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla kredi kartındaki düzenlemelere son şeklinin verileceğini ve çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Bakan Ağbal, "Özellikle yerli üretime dayalı ürünlerde taksit sayılarının artırılmasına yönelik bir gayret içerisindeyiz. Bu son derece önemli. Çünkü cari açığı artıracak bir kredi seçeneği düşünmüyoruz" dedi.

dha