AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, halk oylamasında milletin "evet" dedikten sonra ülkenin önemli şekilde nasıl güçleneceğinin herkesçe görüleceğini anlattı.

Türkiye'nin 1980 darbesiyle üzerine giydirilen "deli gömleğinden" kurtulacağını ifade eden Kurtulmuş, anayasa değişikliğine neden ihtiyaç olduğu şeklinde ortaya atılan söylemlere karşı da, "Bu değişiklik laf olsun diye çıkmamıştır. Türkiye’deki mevcut sistem, 1980 darbecilerinin getirdiği sistem bu ülkeyi taşımadığı için, bu ülkenin ihtiyaçlarına, geleceğine hitap etmediği için değiştirilmek mecburiyetindedir." açıklamasını yaptı.

Kurtulmuş, 1982 Anayasası'nın 18 kere değiştirildiğini, 19. değişiklikte de "eski Türkiye"nin hastalıklarından, vesayet ve çatışmacı sisteminden, darbelerden milletin kurtulacağını söyledi.

1980 darbesinden sonra Demirel, Ecevit, Türkeş ve Erbakan’ın siyasi yasaklı hale getirildiğini, parlamentonun feshedildiğini anımsatan Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu şimdi diyor ki 'Bir sabah cumhurbaşkanı kalkacak parlamentoyu feshedecek.' Mübarek, fesihle yenileme arasındaki farkı bir öğren de öyle konuş. Fesih, 1980’den sonra olduğu gibi olur. Kampanya boyunca biz yüklenmekten bıktık, Sayın Kılıçdaroğlu da yalan yanlış şeyler söylemekten bıkmadı." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliğiyle teklif edilenin, "sistem kitlenirse, çözüm üretemez noktaya gelirse sistemin kilidini sözün de kararın da tek merci olan milletin açması" olduğunu aktardı.

Koalisyon, kirli pazarlıklar, vakit kaybının anayasa değişikliğiyle artık yaşanmayacağını belirten Kurtulmuş, cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan tartışmalar ve bu bana bağlı yaşanan krizlerin artık Türkiye’de yaşanmayacağını ifade etti.