Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa temasları kapsamında merkez Haliliye ilçesinde gençlerle bir araya geldiği sosyal tesiste, kimyasal silahın bir anda binlerce insanın hayatına mal olabilecek çok ağır bir saldırı olduğunu ifade etti.

Onlarca çocuğun Suriye'deki kimyasal silahla yapılan saldırıda hayatını kaybetmesinden duyduğunu üzüntüyü dile getiren ve katliam karşısında kişinin insanlığından utandığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Kimyasalın atıldığı yerdeki insanlar nereye gidecek kime başvuracak kime sığınacak kime dertlerini anlatacak kime gözyaşlarını dökecekler. Bu merhametsiz dünyada sözüm ona tek başına milli gelirleri 50, 60 bin dolar olup, kağıttan paradan başka bir şeyi görmeyen bu alçaklar karşısında merhamet diye kucağını açacak kim var? İşte bu aziz ülke var. Onun için zorluklarımız, sıkıntılarımız var doğrudur ama bu katliamı vahşeti gördüğü zaman insan insanlığından utanıyor. 'Olabilir mi?' diye düşünüyor, rüyadır diye düşündük ama maalesef dün atılan bomba gerçekmiş.

Sizlerden istirham ediyorum gençler bölgemizde büyük oyunlar, masa başı oyunlar oynanıyor. Havadan bombalamalar oyunları oynanıyor neticesinde Türkiye için çok iyi şeyler düşünmediklerini bilmenizi istiyorum. Onun için birlik, beraberlik dayanışma son derece önemli. Saflarımızı daha da sıklaştırmak, topyekün durmak zorundayız. Topyekün cevap vermek zorundayız emperyalizme 'hayır' demek durumundayız. 'Ey sömürücüler, bizim kapıda size ekmek yok' demek zorundayız. 'Ey merhametsizler biz sizlerle bir olmayız, mazlumun yanındayız' diyeceğiz. Mağdurun yanındayız diyeceğiz, çaresizin insanlığın yanındayız diyeceğiz, bu sesi birlikte yükselteceğiz."

"Katillerin ortakları onları orada tutanlardır"

Bakan Çelik, Türk topraklarında medeniyetin tohumlarının atıldığını belirterek, medeniyetin ve şefkatin ne olduğunu Türk milletinin çok iyi bildiğini dile getirdi.

Türkiye'nin zorluk ve sıkıntılarla karşılaşmasına rağmen binlerce mazlum ve mağdur Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Çelik, söz konusu saldırının tüm insanlığa yapıldığını vurguladı.

Çelik, şunları kaydetti:

"Bu saldırı yalnız Suriye'deki kardeşlere yapılmadı bu çağda bu devirde bu kimyasal silahı kullanan alçaklar tüm insanlığa karşı bunu kullanmışlardır. Suriye rejimin başındaki insanı da oturtmaya ve tutmaya çalışanlar bu kimyasal saldırıda ölenlerin katillerinin ortaklarıdır. Yalnız katil, bunu atanlar değil ona bu imkanı ve atmosferi sağlayanlar da bu kimyasal saldırının ortağıdır. Çok net bir şekilde şunu söylüyorum sözde medeni olanlar yeri geldiği zaman insan hakları nutukları atanlar aslında bu bölgeye ve coğrafyaya kimyasal bir gelecek vadediyorlar."

"Teröre geçit vermeyeceğiz"

Terör örgütü PKK'nın 35 yıldır binlerce gencin ölümüne neden olduğuna işaret eden Faruk Çelik, şöyle devam etti:

"Bu ülkeden haklar adına ekonomik anlamda ne istiyorsunuz, söyleyin, haklara karşısınız, ne istiyorsunuz siz? Bir şey istiyorlar; Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde güçlü şekilde geleceğe yürümesin. Bölünsün, Yugoslavya gibi parçalansın, Suriye gibi vatansız ve çaresiz kalsın insanlar. Kimin emelidir? Bu topraklarda doğan ve büyüyen bir genç, bu topraklarda doğan büyüyen biri bunu düşünebilir mi? Vatansız, bayraksız kalalım, sahipsiz, çaresiz kalalım, fakirleşelim diye düşünür mü? Bu ancak bu memlekete düşmanlık besleyenlerin planı ve projesinin uygulanmasıdır. Plan ve uygulayıcıları belli, bunları yapanlar belli."

Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin gençlerin can düşmanı olduğuna dikkati çeken Çelik, "Bütün genç, kadın erkek herkes bilsin; Teröre bu coğrafyadan karadan, denizden, havadan neresi olursa olsun geçit vermeyeceğiz. Enine boyuna milimetrik olarak izlenecek teknolojinin bütün imkanları kullanılacak ve kullanılıyor. Kesinlikle bu milletin huzurunu bozacak, buradaki aşı ekmeği insanımıza zehir edecek unsurlara kesinlikle geçit verilmeyecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bölünmesini ve parçalanmasını isteyen dış güçler ve onlarla iş birliği yapan içeriden hainlerin bulunduğunu vurgulayan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Gelecek için Türkiye'yi bölmek parçalamak isteyenler her türlü senaryoyu ortaya koydular. Birinci hedefleri, Türkiye'yi bölüp parçalayıp, hazır lokma haline getirmek. İkinci hedefleri ise bu ülkenin istikrarını sağlayan güçlü lider Tayyip Erdoğan'ı işin başından çekip alaşağı etmektir. Her şeyi denediler ya, utanmadan sıkılmadan ameliyat olacağı gün devletin önemli kurumlarına çökertmek için operasyon yaptılar. Belki de ameliyat çıkışında kendisini derdest etme hazırlığı yaptılar sıkılmadan, utanmadan. Utanmadan, sıkılmadan devletin kurumlarını jetlerle vurmaya çalışıp, bizzat Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmak için ekipler kurup Marmaris'e gönderdiler. Marmaris'te yaşananları hepiniz izlediniz. Milletimiz yıllar sonra doğruyu, güzeli, haklıyı, hakkı yakaladı. Bütün bu piyonları milletimiz ortaya çıkardı."