CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eminim Türkiye'nin bekasını, geleceğini, dirliğini ve bütünlüğünü ben nasıl düşünüyorsam, sokaktaki esnaf, ayakkabı boyacısı nasıl düşünüyorsa eminim Sayın Bahçeli'de aynı duyarlılıkla düşünmek zorundadır. Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bekasını hepimiz savunmak zorundayız." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin derdinin bir tane olmadığını belirtti.

"140 yıllık bütün tecrübeyi atıyoruz, yerine yeni bir model getiriyoruz"
Bir ülkenin rejimini, bir kişinin ya da bir partinin belirleyemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, belirleyicinin o ülkenin tarihi, sosyolojik koşulları ve kültürü olduğunu söyledi. Türkiye'de 140 yıldır parlamenter sistem olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Osmanlı'da da parlamenter sistem vardı. 140 yıllık bütün tecrübeyi atıyoruz, yerine yeni bir model getiriyoruz." diye konuştu.

'Ülkenin birliğini hepimiz savunmak zorundayız'
Kılıçdaroğlu, "Eminim Türkiye'nin bekasını, geleceğini, dirliğini ve bütünlüğünü ben nasıl düşünüyorsam, sokaktaki esnaf, ayakkabı boyacısı nasıl düşünüyorsa eminim Sayın Bahçeli'de aynı duyarlılıkla düşünmek zorundadır. Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bekasını hepimiz savunmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

aa