CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Acıların dinmesi, halkımızın huzura kavuşması için icra makamında olanların basiret ve sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu'na yönelik terör örgütü üyelerince gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı lanetleyerek, hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Türkiye'de, demokrasiye ve birlikte yaşama iradesine yönelen bu saldırıların asla amacına ulaşamayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin milletiyle birlik ve bütünlük içerisinde var olmaya devam edeceğini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, her gün gelen şehit haberleriyle ortaya çıkan acının icra makamında olanların yükümlülüklerini artırdığını belirterek, "Acıların dinmesi, halkımızın huzura kavuşması için icra makamında olanların basiret ve sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki basiret ve sorumluluk, kendileri tarafından yeterince kavranmış değildir. Yönetenler şikayet eden değil, sorunları çözme makamında olduklarını asla unutmamalıdır." ifadesini kullandı.

aa