ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkentte evinin önünde yaptığı açıklamada, "27 gün sonra evime geldim, huzurluyum. E-5 karayolu üzerinden geldim, yürüdüğüm yerleri tekrar karayoluyla geçtim. 'Bu kadar yolu nasıl yürümüşüm?' diye zaman zaman arkadaşlarıma da sordum." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki amacıyla 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a başlattığı yürüyüşün ardından 27 gün sonra karayoluyla Ankara'ya döndü.

Çukurambar'daki evinin önünde bir grup partili tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

27 gün sonra eve döndüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, "Huzurluyum. E-5 karayolu üzerinden geldim, yürüdüğüm yerleri tekrar karayoluyla geçtim. 'Bu kadar yolu nasıl yürümüşüm?' diye zaman zaman arkadaşlarıma da sordum." ifadesini kullandı.

Dönüş yolunda Selamlar ve Bulak köylerine uğrayarak, vatandaşların çayını içtiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Eve gelmenin, kavuşmanın huzuru içindeyim. Umarım benim duyduğum huzuru Türkiye'de bütün vatandaşlarım duymuş olurlar. Zaten bu adalet yürüyüşünün temel amacı da oydu. Hepimiz bu ülkede huzur içinde yaşayalım diye..." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, yarın saat 11.00'de partisinin Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) toplaması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sonrası Maltepe'de düzenlenen mitingin ardından İstanbul'da partisinin il başkanlarıyla bir araya gelmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelecek günlerde Parti Meclisi (PM) üyeleriyle de bir toplantı yapabileceği öğrenildi.

- "Kaç kilo verdiniz?"

CHP'den, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'ya dönüş yolunda, Kızılcahamam'ın Bulak köyündeki eve yaptığı ziyaretin görüntüleri de paylaşıldı.

Yürüyüş sırasında iftar sofralarına konuk olduğu eve uğrayan Kılıçdaroğlu, ev sahiplerine daha önce de kendisini ağırladıkları için teşekkürlerini iletti.

Kılıçdaroğlu'na, misafir olduğu evde, yemek ve köyün en önemli tarım ürünü olan "Bulak marulu" ikram edildi.

Ev sakinlerinin yürüyüş esnasında kaç kilo verdiğini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Fazla vermedim. 3- 3 buçuk civarında..." diye yanıt verdi.