İSTANBUL (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Müslümanın Müslümanı öldürdüğü bir dönemin yaşandığını belirterek, "Biz böyle bir hadiseyi asla yaşamak istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, teröre karşı kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin her türlü cevabı verecektir." dedi.

Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) ve Ümraniye Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 3. İstanbul Mersinliler İftar Programı'nda konuşan Elvan, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini, dünyada ciddi sıkıntıların yaşandığı bir sürecin söz konusu olduğunu söyledi.

Özellikle Ortadoğu, Suriye ve Irak'ta sıkıntılar yaşandığını belirten Elvan, "Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman kim ne derse desin doğru bildiğini yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Mazlumun yanında olduk. Nerede bir mazlum var, orada Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Elvan, Müslümanın Müslümanı öldürdüğü bir dönemin yaşandığına vurgu yaparak, bunun son derece üzücü olduğunu dile getirdi. Bakan Elvan, şunları söyledi:

"Biz böyle bir hadiseyi asla yaşamak istemiyoruz. Ama maalesef birtakım terör örgütleri, kuklalar ve maşalar, o maşayı tutanlar, o kuklayı oynatanlar var. Bizim mücadelemiz sadece o maşalar ve kuklalarla değil aynı zamanda o maşaları tutanlar ve o kuklaları oynatanlarladır. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, teröre karşı kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin her türlü cevabı verecektir."

- "Türkiye'nin ikinci Marmara Bölgesi Mersin merkezdir"

Mersin'e ilişkin bilgiler de paylaşan Elvan, Mersin'in Türkiye'nin çok önemli cazibe merkezilerinden biri olduğunu her türlü potansiyeli taşıdığını kaydetti. Tarım boyutuyla bakıldığında meyve ve sebze üretiminde Mersin'in birinci sırada yer aldığına işaret eden Elvan, Türkiye'deki muz ve limon üretiminin neredeyse 4'te 3'ünün Mersin'de olduğunu bildirdi.

Sanayi sektörüne bakıldığında ise Mersin'de limanıyla, ticaretiyle güçlü bir sanayi altyapısının oluştuğunu ifade eden Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hizmetler sektöründe de oldukça gelişmiş bir il. Aslında ben Mersin'e ve Mersin hinterlandına ikinci Marmara Bölgesi diyorum. Türkiye'nin ikinci Marmara Bölgesi Mersin merkezdir, bu böyle biline. Bundan sonraki süreçte de Mersin'imize önemli yatırımlar yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz.

Mersin için olmazsa olmaz diyebileceğimiz 3 kritik yatırım var. Yatırımımız çok ama 3 tanesi çok önemli. Bunlardan birisi Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi. Bu projede ciddi aksamalar söz konusu oldu, ciddi sıkıntılar yaşandı ama en sonunda Sayın Başbakanımız, Ulaştırma Bakanı iken kendisiyle konuştuk ve dedik ki; 'bunu biz riske atmayalım, yap-işlet-devret modeliyle değil, kamu olarak yapalım'. Bakanlığımız hazırlıklarına başladı, ihalesine çıkıldı ve şu anda yapımına başlandı. Allah'ın izniyle 29 Ekim 2018 itibarıyla açılışını gerçekleştireceğiz."

Elvan, ikinci önemli projenin de Akdeniz Sahil Yolu olduğunu aktardı. Bu projede son 1,5 yılda 9 tünelin açıldığı bilgisini paylaşan Elvan, şu anda 450 kilometrelik sahil yolunda sadece 40 kilometrelik bir kesimin kaldığını söyledi. Elvan, hedeflerinin 2019 sonu itibariyle bir bütün olarak Akdeniz Sahil Yolunu vatandaşların önüne sunmak olduğunu ifade etti. Elvan, üçüncü önemli projenin ise Çeşmeli'den Taşucu'na kadar uzanan otoyol projesi olduğunu dile getirdi.

Bakan Elvan'a, konuşmasının ardından hediye takdim edildi.

Elvan, iftar programının ardından Ümraniye Santral'de bulunan ve çeşitli illere ait olan stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Mersin standında Bakan Elvan'a çeşitli ikramlarda bulunuldu.