Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'nin çıkarlarını, bölgenin huzurunu, esenliğini, güvenliğini, geleceğini ve refahını olumsuz etkileyebilecek her noktada Türkiye alarm durumuna geçiyor ve gerektiğinde de fiilen müdahalesini yapıyor. Türkiye'nin hamdolsun bugün bu gücü var." dedi.

Işık, Dilovası'nda Eynerce Kavşağı açılış töreninde konuştu.

Işık, büyük sorunları çözdüklerini, çözmeye de devam ettiklerini dile getirerek, "Türkiye pek çok sınamayla karşı karşıya. Türkiye'nin etrafı adeta bir ateş çemberi. Suriye'de, Irak'ta bölgemizdeki bazı ülkelerde devlet otoritesi kaybolmuş durumda. Bunların oluşturduğu tehditlerle Türkiye'ye mücadele ederken bir taraftan da içeride de terörle amansız bir mücadele yürütüyor. Bunlara rağmen Türkiye yatırıma ve üretime devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hareket cezasız kalmıyor"
Türkiye'nin gücünden bir şey kaybetmediğini anlatan Işık, Suriye'deki ve Irak'taki bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Işık, buradaki duruma gerektiğinde müdahale ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin çıkarlarını, bölgenin huzurunu, esenliğini, güvenliğini, geleceğini ve refahını olumsuz etkileyebilecek her noktada Türkiye alarm durumuna geçiyor ve gerektiğinde de fiilen müdahalesini yapıyor. Türkiye'nin hamdolsun bugün bu gücü var. Bir yandan da Türkiye içeride terörle amansız mücadele ediyor. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hareket cezasız kalmıyor ve kalmayacak. İster PKK, ister FETÖ ister başka terör örgütleri olsun bu ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne asla zarar veremeyecekler."

"Birlik ve beraberliğimiz konjonktürel değildir"
Türkiye olarak terörle amansız mücadele ederken diğer taraftan da birliği ve beraberliği güçlendirici adımlar attıklarını ifade eden Işık, "Bu ülke 80 milyona yakın insanıyla bir ruh bütünlüğü içindedir. Birlik ve beraberliğimiz, konjonktürel değildir. Birliğimiz ve beraberliğimiz, bin yıllık tarihimizin bize yüklediği önemli bir görev ve mirastır. Bunun bilincinde hareket ediyoruz. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek hiçbir şeye müsade etmiyoruz, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Var olan sorunlarımızı her gün çözmenin gayreti içindeyiz." ifadesini kullandı.

aa