HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki HDP İl Başkanlığı binasında parti yöneticileriyle yaptıkları toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, 4 Kasım günü Diyarbakır'da yapılan bombalı saldırıyı kınadığını söyledi.

"Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik"
"Meclis Grubumuz ve Merkez Yürütme Kurulumuz ile yaptığımız tartışmalar sonucunda, demokratik siyaset tarihimizin bu en kapsamlı ve karanlık saldırısı karşısında, yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya ve bir kez daha halklarımızla buluşmaya karar verdik." diyen Bilgen, ev ev, mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşıp halkın şikayet ve önerilerini dinleyeceklerini aktardı.

HDP Sözcü Bilgen, bileşenleri, ittifak güçleri, kurum ve kuruluşları, demokrasi, barış ve emek güçleriyle, sivil toplum örgütleriyle, sendika ve meslek birlikleriyle, inanç gruplarıyla, kadın, gençlik, çevre ve ekoloji hareketleriyle tartışarak onların önerilerini alacaklarını vurguladı. Bilgen, bu istişarelerin sonunda, yapılan önerileri değerlendirerek sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

"Mecliste grup çalışmalarını sürdüreceğiz"
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "TBMM Genel Kurulu ve komisyon çalışmalarına katılmayacağız. Mecliste grup çalışmalarını sürdüreceğiz." dedi.

Bilgen, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin tutuklanmasının ardından yaptıkları olağanüstü toplantıya ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bilgen, Diyarbakır'da gerçekleştirdikleri toplantı sonrası bazı kararlar aldıklarını anımsatarak, "TBMM Genel Kurulu çalışmaları ve komisyonlara katılmayacağız. Mecliste grup çalışmalarını sürdüreceğiz. Ziyaretlerimizi, görüşmelerimizi yapacağız ama Genel Kurul ve komisyonlarda olmayacağız." dedi.

aa