KARS (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "PKK FETÖ, PYD 'hayır' diyor. Alçak terör örgütü çete başı o Pensilvanya'daki hain 'hayır' diyor. Hayırcıların kayığına binenler, o kayık hedefe ulaşamaz, su alır batar." dedi.

Bakan Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte valilik ziyaretinin ardından Kars Çarşısı'ndaki seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı.

Eroğlu, burada kendilerini ellerinde Türk bayraklarıyla karşılayan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, gün içerisine kentte 9 tesisin temelini atacaklarını söyledi.

Kente 231 milyon liralık yatırım yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Kars'ı hükümetimiz çok önemsiyor. Başbakanımız 'Serhat şehri için ne gerekiyorsa yapın' diye bir talimat verdi. Karslılar ne talep ederse 'evet' diyoruz ama 16 Nisan'da 'evet' sırası sizde. Çünkü milletimizin geleceği, devletimizin istikbali açısından 16 Nisanda 'evet' diyeceğiz. Evet için bir sürü sebep var ama 'hayır' için bir sebep yok. Neden böyle bir sisteme gittik ? Çünkü bu sistem bir engel, sürekli kriz doğruyor. Biz millete söz verdik. Çünkü darbe anayasasıyla işler yürümüyor. MHP ile anlaştık ve bir anayasa değişikliğini milletin önüne getirdik. Sonra da 'söz de karar da milletindir' dedik. Biz milletimize güveniyoruz."

Anamuhalefetin seçilme yaşının düşürülmesini sürekli eleştirdiğinden yakınan Eroğlu, Fatih Sultan Mehmet Han'ın 21 yaşında İstanbul'u fethettiğini hatırlattı.

Eroğlu, "Başkaları gençlerimize güvenmeyebilir ama biz gençlerimize güveniyoruz. Gençler, gümbür gümbür 16 Nisan'da evet diyecek." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, 1923'ten bu güne 65 hükümetin değiştiğine işaret ederek, yıl ortalamasına göre 10 ayda bir, bir hükümetin kurulduğunu bildirdi.

Bu kadar kısa sürede yatırım yapılmasının imkansız olduğunu aktaran Eroğlu, şunları ifade etti:

"Bu sistemle Türkiye çok şey kaybetti. Kısa dönemli hükümetler yatırım yapamadı, borçlandı. 23,5 milyar dolar IMF'ye borçlanmış, hatırlayın ben yüzde 90'lık enflasyon gördüm. Faizler... Sizlerin alın teriyle verdiğiniz vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Yani hazinenin kasasına girmeden yüzde 86'sı hortumlanıyordu. İşler yürümüyordu. Ama Cumhurbaşkanımız bu faiz lobisinin hortumunu, Kars baltasıyla kesiverdi. Bütün yollar artık afyon kaymağı gibi. Bütün havayolu halkın yolu oldu. O eski yollarda neler çekiyorduk. Buraya ulaşmak çok zordu. İster havayoluyla ister karayoluyla rahatlıkla buraya geliyorsunuz. Kars cazibe merkezi oldu, Kars artık uçacak."

Mevcut sistemin sürekli kaos ve krizler doğurduğuna değinen Eroğlu, yeni sistemle kavgaların sona ereceğini belirtti.

Eroğlu, artık kararların daha hızlı alınacağına işaret ederek, "Bu yeni sistemle kavga falan olmayacak, istikrar olacak, pazarlıklar olmayacak. PKK FETÖ, PYD 'hayır' diyor. Alçak terör örgütü çete başı o Pensilvanya'daki hain 'hayır' diyor. Hayırcıların kayığına binenler, o kayık hedefe ulaşamaz, su alır batar. Büyük hedeflerimiz var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde Türkiye dünyadaki en büyük on ekonomi arasına girecek. 20223 büyük hedeflerin gerçekleşmesi için 16 Nisan'da kararımız 'evet' olacak inşallah." diye konuştu.

Bakan Arsalan ise vatandaşlara Başbakan Binali Yıldırım'ın Kars mitingine ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Milletin, ülkesinin ve çocuklarının geleceği için 16 Nisan'da 'evet' diyeceğini belirten Arslan, "İnşallah 16 Nisan'da bütün dünya rahatsız olduğu, istemediği kararın Kars'tan da Türkiye'den de çıkacağını görecek. Milletimiz 15 yıldır desteğini kesintisiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a veriyor. Onlar da sizden aldığı güçle bir çok hizmet yapıyorlar. '16 Nisan bir pati seçimi değildir, çocuğuma torunuma sahip çıkacağım' deyip burada olan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Arslan ve Eroğlu, açılışa katılan vatandaşları selamlayarak, kısa süre muhabbet etti.