MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Çok dikkatli bir operasyon yapılıyor ve oradaki terör unsurlarını başarılı bir şekilde temizliyoruz." dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan'ın cenaze törenine katılmak için Malatya'ya gelen Tüfenkci, daha sonra kent merkezindeki Emekliler Parkı'ndaki Türk Kızılayının mobil kan bağış merkezini ziyaret etti.

Buradaki görevlilerle bir süre sohbet eden Tüfenkci, ardından kan bağışında bulundu.

Tüfenkci, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan'a ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabırlar diledi.

Şehitlerin bu topraklar için kanlarını akıtırken kendilerinin de özellikle farkındalığı oluşturabilme adına kan verdiklerini anlatan Tüfenkci, "Kızılay köklü kurumlarımızdan biri. Sınır tanımadan nerede bir mazlum, mahrum, yardıma ihtiyaç duyan kimse varsa orada Kızılayımız var. Dolayısıyla bu anlamıyla Kızılayımız, yardımlarını yaparken bir yandan da kan bağışçılarıyla hastalarımıza şifa olmakta. Bu noktada bizler de Kızılayımıza destek olmak istiyoruz. Her zamandan daha fazla kana ihtiyaç olunduğu bugünlerde özellikle Kızılayımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Tüfenkci, Türk Kızılayının kentte çok güzel bir tesis kazandıracağını bu konuda resmi başvurunun bugün yapılacağını aktararak, Kızılay'ın hem bölge lojistik merkezini aynı zamanda da prefabrike üretim merkezini Malatya'ya kazandıracaklarını kaydetti.

-"Afrin'i de terörden temizleyeceğiz"

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmede bulunan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Ülkemizin hemen sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı başarılı bir operasyonla oradaki terör unsurlarını gerek PKK, gerek PYD'nin oluşturmaya çalıştığı terör koridorunu Allah'ın izniyle tek tek yıkarak, tek tek temizleyerek ilerliyoruz. Çok dikkatli bir operasyon yapılıyor ve oradaki terör unsurlarını başarılı bir şekilde temizliyoruz. İnşallah Afrin'i de terörden temizleyeceğiz çünkü orada bulunan Kürt, Arap kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz. Aynı gönül coğrafyasını, inancı ve aynı kaderi paylaşan insanlar olarak biz oradaki kardeşlerimizi teröre mahkum edemeyiz. Terörün zulmünden kurtarma, barış, özgürlük, kardeşlik adına biz bu operasyonları yapıyoruz."

- "Güvenlik güçlerimiz şefkat elini uzatarak ilerliyor"

Bakan Tüfenkci, harekatın devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Terörden arındırdığımız köylerde insani yardımlarımızı, oradaki hastaları, yaşlıları hem tedavi ederek hem de ihtiyaçlarını gidererek gerçekten eşi görülmemiş bir operasyona Türkiye imza atıyor. Oluşturulmaya çalışılan bütün algılara rağmen, terör örgütlerinin ve onların yandaşlarının oluşturmaya çalıştıkları görüntüye rağmen Türkiye çok dikkatili bir operasyon yapıyor. Sivillerle teröristleri ayrıştırma noktasında azami gayret gösteriyor. Bakıldığında özellikle orada PYD'nin, PKK'nın orada çocuk yaştaki insanların ailelerine baskı yaparak, kandırarak, silah eğitimleri vererek, onları dağa savaşmaya sürüklemelerine karşın bizim silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz onlara şefkat elini uzatarak ilerliyor. İnşallah neticelendiğinde de o bölge özgürleştirildikten sonra güvenlik tedbirleri alınarak zaten Türkiye kendi sınırlarına çekilecek. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız ve Suriye'nin özgür, demokratik bir yönetimle yönetilmeye başladıktan, terörden arındırıldıktan sonra da herkes kendi sınırlarına çekilir zaten."