ŞANLIURFA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye olmasaydı, Suriye'de insan namına hiçbir şey kalmazdı. Bunu gören güçler, tekrar fakirliğe, tekrar yoksulluğa, tekrar çileye dönmek için düğmeye bastılar." dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa temasları kapsamında geldiği Akçakale ilçesindeki öğretmenevinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla buluştu.

Akçakale'nin sınır ilçesi olarak ciddi sıkıntılarla karşılaştığını belirten Çelik, Allah'tan, kimseyi vatansız bırakmamasını diledi.

Yaklaşık 500 bin Suriyelinin Şanlıurfa'da yaşadığını ifade eden Çelik, Şanlıurfalıların "ensar" görevini en güzel şekilde yerine getirdiğini söyledi.

İşler sükunete kavuştuğu zaman herkesin ak ve karayı göreceğini, insanlık vazifesini yapanları tarihin yazacağını dile getiren Çelik, "O zaman dünya 'İyi ki Türkiye vardı' diyecek. Eğer Türkiye olmasaydı, Suriye'de insan namına hiçbir şey kalmazdı. Bunu gören güçler, tekrar fakirliğe, tekrar yoksulluğa, tekrar çileye dönmek için düğmeye bastılar." diye konuştu.

Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Zannetmeyin ki PKK diye bir bela kendi kendine sahneye çıkıyor. Bu terörün arkasında, bu memleket üzerinde hesabı olan, bu güzel topraklar üzerinde şehit kanlarıyla sulanmış, çok derin güçler var. İşte o güçler tam 1,5 yıldır bizim size hizmetimizi engellemek için önümüze setler koyuyorlar. Yıllardır bizim ilerlememize, bizim gelişmemize, bizim hızlı şekilde yol almamıza elli bin türlü engel koyanlar, 16 Nisan'dan önce başka senaryolar ortaya koymaya başladılar. Baktılar ki yerli iş birlikçileri PKK'sı, PYD'si, FETÖ'sünün gücü yetmeyecek. Şimdi de Avrupa Birliği, utanmadan, sıkılmadan bizzat kendileri devreye girdiler. Yani deşifre oldular, ortaya çıktılar. Kimler karşımızda, kimler gelişmemize düşmanlık besliyor, bunlar bu süreç içinde ortaya çıktılar."

Programa, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Mehmet Akyürek, Kemalettin Yılmaztekin, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile diğer ilgiler katıldı.