Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılmasıyla ilgili, "Yeni bir sistem getirilecek, güzel bir sistem getirilecek. Hepimizin çocuğu var. Öğrenciler artık çocukluğunu yaşayamıyor. Dolayısıyla bu TEOG da büyük sıkıntı oldu çocuklar üzerinde." dedi.

Eroğlu, çeşitli programlar için geldiği memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde, ilk olarak bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı Şuhut Sağlık Meslek Yüksekokulu Binası'nın açılış törenine katıldı.

Daha sonra Şuhut Kaymakamı Mehmet Boztepe'yi makamında ziyaret eden Eroğlu, ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt'u ziyaretinin ardından bir gazetecinin, TEOG sınavının kaldırılmasına ilişkin sorusu üzerine Bakan Eroğlu, "Milli Eğitim Bakanı kaldırılacağını ilan etmiş, hayırlı olsun. Yeni bir sistem getirilecek, güzel bir sistem getirilecek. Hepimizin çocuğu var. Öğrenciler artık çocukluğunu yaşayamıyor. Dolayısıyla bu TEOG da büyük sıkıntı oldu çocuklar üzerinde. Yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor. Hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.