AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, bu görevinden istifasının istendiği iddiasına ilişkin, "Partimizin, herhangi bir birim; partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire... Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısının ardından, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Gökçek'in istifasının istendiği" iddialarının sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Partimizin, herhangi bir birim; partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire... Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu. Bu noktada da çok daha diri, dinamik, güçlü bir yapıyla inşallah seçimlere hazırlanıp gideceğiz."

"Irak'ın kuzeyine askeri operasyon yapılabileceği" yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Erdoğan, "Hep söylüyorum, bir gece ansızın gelebiliriz." ifadesini kullandı.