Cumhurbaşkanı Erdoğan Tuzla'daki İstanbul Tersanesi Komutanılığına helikopterle geldi. Cumhurbaşkanı askeri törenle karşılandı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan savunma sanayindeki milliliğe vurgu yaparak, "Gerek milli savunma ve güvenlik ihtiyaçlarımızın karşılamasında gerekse uluslararası sorumluklarımızın yerine getirilmesine teknolojik bağımsızlığın önemi giderek artmaktadır. Herhangi bir alanda muadil ürünler ve projeler arasında mutlaka kendi firmalarımızı kendi milli kuruluşlarımızı tercih etmek durumundayız. Acil ihtiyaçları dışarıdan tedarik etme yoluna gitsek bile planlarımızın omurgası yerli firmalara dayanmaz zorundadır. Şayet 15 yıldır bu yöntemi takip etmiyor olsaydık bugün ülkemize uygulanan örtülü ambargolar nedeniyle terörle mücadeleyi de sınır dışı operasyonları da yürütemez hale gelirdik. Kimi umursamazlıktan kimi de buram buran art niyet kokan haberleri zaman zaman alıyorum. Böyle bir tavır içine girenler karşılarında bizzat bizi bulurlar" diye konuştu. 

"UÇAK GEMİSİ YAPACAĞIZ"

Askeri gemi inşası konusunda iftihar verici başarılar yakalandığı söyleyen Erdoğan, "Ülkemiz bir savaş gemisi tasarlayan ve inşa eden 10 ülke arasındadır. MİLGEM projeleri artık daha da kısa zamanlarda gerçekleşme fırsatı bulacaktır. MİLGEM, örnek bir projedir. İnşallah biz uçak gemimizi de yapacağız. Bu konuda kararlıyız" dedi.

KINALIADA'YI EMİNE ERDOĞAN DENİZE İNDİRDİ

MİLGEM projesi kapsamında yapılan ada sınıfı Kınalıada korvetinin kızaktan indirilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan gerçekleştirdi. Denizcilikte gemi indirme gelenek olarak kadınlara yaptırılıyor. 

BAKAN IŞIK'IN SEVİNCİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da törende yaptığı konuşmada "Bahriyelilerimizin her işe besmeleyle başlaması, her gemide bir kuranı kerim olduğunu görmek,. değerlerimize ne kadar bağlı olduğumuzu göstermesi bakımından bende sevinç oluşturdu" dedi. Bakan Işık bu projelerle, "Ege'de hiçbir emri vakiye boyun eğmeyeceğimizi ifade etmiş olduk" diye konuştu...

İLK KAYNAĞI YAPTI HEYETLE POZ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmaların ardından Türkiye'nin ilk milli fırkateyni olacak İstanbul Fırkateyni'nin ilk kaynağını gerçekleştirdi. Erdoğan bugün denize indirilen Kınalıada Korveti önünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer heyet üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yine askeri törenle uğurlandı. Erdoğan helikopterde Tarabya Köşkü'ne geçti.