Erdoğan, görüşmelerde özellikle Keşmir konusundaki gelişmelerin ele alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Keşmirli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar ve kontrol hattında artan gerilim göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Kontrol hattındaki gerilimi ve can kayıplarını endişeyle izliyoruz. Keşmir sorununun Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yoluyla ilgili Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde, Keşmir halkının talepleri dikkate alınarak bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Biz de ülke olarak, aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz."

"Pakistan'ın duruşunu unutmayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Pakistan'ın en zor zamanlarda birbirlerinin yanında olduğuna dikkati çekerek, "Tıpkı İstiklal Harbimizde olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişimi akabinde de milletimizin kara gün dostu olduğunu Pakistan çok açık ve net göstermiştir." dedi.

Darbe teşebbüsünün hemen ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ve Pakistan Başbakanı Şerif'in kendilerini arayarak üzüntülerini paylaştığını aktaran Erdoğan, "Pakistan'ın bu duruşunu ve samimiyetini asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Bu süreci bizimle yaşamadılar"
Milletin şehadete yürüdüğünü ve demokrasisine sahip çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dostlarımızı, tüm kardeş toplumları bu örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz. Ülkemizdeki FETÖ kalıntıları ile kararlı bir şekilde mücadele içerisindeyiz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabullenilebilecek ifadeler değildir. Onlar bu süreci bizimle yaşamadılar." diye konuştu.

Pakistan'ın FETÖ ile bağlantılı şahısların 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmelerini istediğini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gördüğümüz kadarıyla bu örgüt artık Pakistan'da da barınamayacak. Bu kararlı tavrından dolayı Pakistan hükümetine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Terörle mücadelede Pakistan'ı yalnız bırakmayacağız"
Terörle mücadelede Pakistan ile Türkiye'nin ortak tavırları bulunduğunu kaydeden Erdoğan, Pakistan'ın Türkiye gibi, teröre çok büyük bedeller ödemiş bir ülke olduğunu ve hala da ödemeye devam ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda bizler FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütleri ile yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan'ı da bizler yalnız bırakmayacağız. Gereken desteği tecrübelerimizle vermekte kararlıyız. Terörle mücadelede uluslararası bir mutabakat olmadıktan sonra netice almak mümkün değildir. Türkiye ve Pakistan kenetlendikçe inanıyorum ki refah ve huzuru da yakalayacaktır. Pakistanlı kardeşlerime bir kez daha derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Milletim adına bu duygularımı da Pakistan halkı ile paylaşıyorum."

aa