Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'deki polis aracına yönelik saldırıda yaralanan 2 emniyet mensubunu tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine gelen Elvan, yaralı 2 polis memurunu ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Elvan, saldırının sabah 07.30 sıralarında gerçekleştirildiğini söyledi.

Tece kavşağında bekleyen emniyet aracına el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendiğini anlatan Elvan, "Muhtemelen uzaktan kumandayla bu patlayıcının patlatıldığını düşünüyoruz. 2 emniyet mensubumuz hafif yaralanmış. Durumları gayet iyi, inşallah en kısa sürede görevlerinin başına döneceklerdir." diye konuştu.

"Bunlardan zerre kadar korkmuyoruz"

Elvan, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu hain terör örgütü, PKK terör örgütü, ne yaparsa yapsın, biz bunların kökünü kurutacağız. Bunların amaçları, niyetleri halk üzerinde, özellikle Kürt kardeşlerimiz, vatandaşlarımız üzerinde, millet üzerinde korku yaratmak ama Allah'a çok şükür, ne emniyet mensuplarımız ne bizler ne de milletimiz bunlardan zerre kadar korkmuyoruz ve bu bunlara gerekeni yapacağız. En kısa sürede de inşallah emniyet mensuplarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bu kişilerin tespiti yönünde de çalışmalar sürdürülüyor. Biliyorsunuz, özellikle son zamanlarda Kürt kardeşlerimizin milletle bütünleşmesi, dayanışması, devlete bağlılığının, devletle bütünleşmesinin arttığını görüyoruz. Ben özellikle Güneydoğu'dan gelen vatandaşlarımızın bulunduğu mahallelere, sokaklara sık sık gidiyorum. Dün de gittim. Oradaki kardeşlerimizle buluşup kaynaşıyoruz. 

Halkımızın, özellikle Güneydoğu'dan gelen vatandaşlarımızın, bizlerle bütünleşmesinden, kaynaşmasından, devletimizle bütünleşmesinden son derece rahatsız olduklarını görüyoruz ama bunlar gereken cevabı alacaklardır. Bunların Allah'ın izniyle kökünü kurutacağız. Milletimiz şundan emin olsun, artık soyduk soyduk ucuna geldik, Allah'ın izniyle bunları tamamıyla ortadan kaldırıp halkımızın daha refah, daha mutlu bir yaşam sürmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımız, milletimiz rahat olsunlar. Emniyet mensuplarımız, Valiliğimiz gereken çalışmaları yapıyor." 

"Faillerle ilgili gelişme var mı?" şeklindeki soru üzerine Elvan, şu anda emniyet mensuplarının gerekli çalışmayı yürüttüğünü, net durum ortaya çıktığında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.