Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Düşmanın Türkiye üzerindeki oyunları bitmiyor. Batı, Türkiye'yi işgal etmek ve milletimizi yok etmek istiyor. Bunları görün kardeşlerim. Bizlerin bildiğini bilseniz... Tabii her şeyi söyleyemiyoruz. O kadar büyük bir düşmanlık var ki." dedi.

Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen 9 tesisin toplu temel atma ve açılış programına katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kırklareli'de bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin büyüyerek geliştiğine dikkati çeken Eroğlu, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini herkesin gördüğünü ifade etti.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin son 14 yılda 3,5 kat büyüdüğünü vurgulayarak, "Şu anda dünyada büyümede 17. sıradayız. Satın alma paritesi bakımından 13. sıraya yükseldik. Biz büyük bir milletiz. 13. ya da 17. sırada olmak, bizi tatmin etmiyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız büyük bir hedef ortaya koydu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında bu güzel ülkeyi, dünyada 10 büyük ekonomi arasında taşıyacağız. 10 ülke arasına gireceğiz. Bunun için Cumhurbaşkanımız ne diyor, hedef 2023, Türkiye hazır, Kırklareli hazır. Hazır olduğunuza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin oynanan oyunların farkında olduğunu aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Düşmanın Türkiye üzerindeki oyunları bitmiyor. Batı, Türkiye'yi işgal etmek ve milletimizi yok etmek istiyor. Bunları görün kardeşlerim. Bizlerin bildiğini bilseniz... Tabii her şeyi söyleyemiyoruz. O kadar büyük bir düşmanlık var ki. 'Neden Türkiye kalkınıyor...' Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar. 'Türkiye çok büyürse, Osmanlı gibi olursa başımıza iş açacak.' diyorlar. Bu bakımdan, Batı sürekli oyun peşinde. Türkiye sürünerek yürüse, IMF'ye borçlansa, akaryakıt kuyruklarındaki otomobilleri görseler, karneyle her şey dağıtılsa, her şeyi dışarıdan alsa, silahını, uçağını, helikopterini dışarıdan alsa Batı buna bir şey demez ama nereden nereye." 

"24 Haziran milletimizin istiklali, istikbali meselesidir"

Batı'nın Türkiye'yi ekonomik kıskaç altına almak istediğini bildiren Eroğlu, "Ey Batı, sen 3-5 kur dolarla Türkiye'yi esarete mahkum edemezsin." dedi.

Bakan Eroğlu, milletin çok büyük olduğunu söyleyerek, "Bu ekonomik oyunu her seçimde yapıyorsun, bu millet bu oyunu bozacaktır. Hatta bu millet 24 Haziran'da bunun cevabını da verecektir. 24 Haziran milletimizin istiklali, istikbali meselesidir. Devletimiz için beka meselesidir. İnşallah ekonomik oyuna da milletimiz gereken cevabı verecektir." diye konuştu.

Hiçbir gücün Türkiye'nin önünü kesemeyeceğini vurgulayan Eroğlu, Türkiye'nin çöküşe geçmesi için her türlü oyunlar oynandığını ancak Türk milletinin tüm oyunları bozduğunu anlattı.

Terörle mücadele

Eroğlu, Türkiye'nin terörle mücadelede de önemli adımlar attığını belirtti.

Terör örgütlerinin isimleri değiştirilerek Türkiye'nin karşısına çıkarıldığını aktaran Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi zorlayalım diye PKK'yı kuran onlar, DEAŞ'ı kuran onlar, PYD PKK, YPG bir sürü isim değiştiriyorlar. Bizi saf mı sanıyorsunuz? PKK'yı başka renge boyayıp bize at diye mi yutturacaksınız? Batı farkında değil. İsmini değiştiriyor terör örgütünün başka bir kılıf giydirerek, elbisesini değiştiriyor, bize yutturmaya çalışıyor. Terör örgütü, terör örgütüdür işte. Güney sınırlarımızdan Türkiye'ye sokmak için terör devleti kurdular ama en zor zamanımızın düşünüldüğü vakitte sayın Cumhurbaşkanımız, kahraman ordumuz, jandarma teşkilatımız, polis teşkilatımız, özel harekat, özel kuvvetler ile Fırat Kalkanı Operasyonu'yla onların birinci planını suya düşürdü mü? Düşürdü. İkinci planları neydi? Afrin'de devlet kuracaklarmış. Onu da Zeytin Dalı Harekatı'yla hiç beklemedikleri bir anda derslerini verdik ama bunların planları bitmiyor. Düşünebiliyor musunuz müttefik olarak bildiğimiz, dost olarak bildiğimiz ülkeler 5-6 bin tır silah gönderiyor. Biz parayla istiyoruz, paramızla vermiyor. Öteki tarafta 500 milyon dolar para gönderiyor, gizli gönderdiklerini bilemiyoruz."

Bakan Eroğlu, yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.

Programda Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Su Yönetimi Genel Müdürü Bülent Selek, DSİ Bölge Müdürü Nesip Özden, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Bakan Eroğlu, tesislerin temel atma ve açılışlarını gerçekleştirdi.