İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün istikrarı AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının sağladığını belirterek, "Bugün Türkiye'ye güven varsa, hainliklere rağmen, darbe girişimlerine rağmen, içeriden ve dışarıdan terör saldırına rağmen duruyorsa, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri olduğundandır." dedi.

Yozgat Kadışehri ve Köyleri Derneğinin Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Birlik, Beraberlik ve Şehitlerimizi Anma Programı"na katılan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Alanyalı olmasına rağmen kendisini Yozgatlı gördüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, bugün şehitleri anmak için bir araya gelindiğini anlatarak, tüm şehitleri rahmet ve şükranla andığını aktardı.

Türk Milletinin şehitlerine her zaman sahip çıktığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün içinden geçilen süreç, Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en zorlu süreçtir ama Allah'ın izniyle, bizi hiçbir zorluk durduramaz. Hiçbir engel, Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarını, durduğu bu yoldan geri çeviremez. Hiçbir kuvvet, Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselişini durduramaz. Hiçbir engel, Türk milletini hedeflerinden geri çeviremez. Bunun için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Şimdi önümüzdeki sistemle, 16 Nisan'da sizlerin oylarıyla kabul edilecek anayasa sistemiyle, Türkiye çok daha güçlü olacak. Türkiye, emin adımlarla yolunda gidecek. Türkiye'nin ekonomisi büyüyecek. Türkiye, Türkiye'den büyük olacak. Bugün de elhamdülillah, Türkiye Türkiye'den büyüktür. Türkiye'nin sorumluluğu sadece 80 milyonla sınırlı değildir. Bugün Türkiye, kendisini 100 yıldır bekleyen evlad-ı fatihanlardan sorumludur. Bugün Türkiye, sınırları dışındaki her bir vatandaşından sorumludur. Bugün Türkiye, dünyanın her yerindeki akraba topluluklarından sorumludur. Bugün Türkiye, tüm mazlumlardan sorumludur. Bugün Türkiye, dünyadaki 2 milyar ümmetten sorumludur, sorumlu olacaktır."

- "Artık koalisyonlarla uğraşmayacağız"

Bu yüzden Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, dünyadaki Müslümanlarla Türkiye'den başka kimsenin ilgilenmeyeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin destan yazdığını aktararak, "Bugün, Türkiye 21. yüzyılın parlayan yıldızıdır. Türkiye, hedeflerinde gidiyor. Cumhuriyet, 100. yıl hedeflerine güçlü bir şekilde gidiyor. Türkiye'ye, istikrarı getireceğiz, seçimler zamanında olacak. Türkiye, şahıslara bağlı olmayacak. Artık koalisyonlarla uğraşmayacağız. Bugün istikrar varsa, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasındandır. Bugün, Türkiye'ye güven varsa, hainliklere rağmen, darbe girişimlerine rağmen, içeriden ve dışarıdan terör saldırına rağmen duruyorsa, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri olduğundandır. Sistemden değil ama sistemi güçlendirmemiz lazım. 16 Nisan'da siz gerekeni yapacaksınız." ifadelerini kullandı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Yozgat Kadışehri ve Köyleri Derneği Başkanı Ferhat Karabulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.