BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Destici, yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının çok önemli olduğunu ve yerel seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi gerektiğini dile getirdi.

15 Temmuz hain darbe gecesinden sonra, hakimlerin ve savcıların çalışmalarına tüm hızlarıyla devam ettiklerine değinen Destici, "15 Temmuz gecesi hain FETÖ örgütünün yapmış olduğu darbeye karşı net duruşunu ortaya koyan ve bugüne kadar dillendirilmeyenlerin başında da yargı sistemimiz ve yargının başındaki insanlar gelmekteydi. Darbe gecesindeki duruşlarından dolayı da tüm yargı mensuplarına bir kere daha milletimiz şahsım ve camiam adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"YÜZDE 10'LUK SEÇİM BARAJI KALDIRILMALI"

Demokratikleşme ile ilgili süratli adımların atılması gerektiğini dile getiren Destici, "Yüzde 10'luk seçim barajının derhal kaldırılması gerekir. Biz Büyük Birlik Partisi olarak yerel seçimlerin 2018 yılı Ekim ayına alınmasını geçtiğimiz yıllarda da savunmuştuk. 2019 yılındaki hem üç seçimin bir arada olması hem kış şartlarından dolayı ve acıyı yaşamış liderini kaybetmiş bir siyasi hareket olarak mutlaka yerel seçimlerin 2018 Ekim ayına alınmasını destekliyor ve savunuyoruz. 2019 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinin 5 yıla çıkartılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

DHA