Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Destici, “Kurban Bayramının öncelikle ülkemize, milletimize ve Türk İslam Coğrafyasına hayırlar getirmesini yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

  Kurban Bayramına hüzünlü girdiklerini vurgulayan Destici, “Bu bayrama da hüzünlü giriyoruz. Özellikle son günlerde Arakan bölgesinden gelen haberler, orada bulunan Müslüman kardeşlerimize yapılan eziyetler, işkenceler, katliamlar hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle orada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim acılarını inşallah biran önce dindirir. Dualarımızın yanında başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz olmak üzere İslam dünyası ve devletlerinin ve bütün dünya’nın buradaki zulme ve katliamlara sessiz kalmaması gerektiğini bir kere daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Destici, “Bizim sözde barıştan, kardeşlikten yana olan emperyalist küresel güçlerden beklentimiz yok. Türkiye de teröristlere demokratik haklar verilmiyor diye, Türkiye’yi itham edenler, Türkiye’yi dışlamaya çalışanlar, Türkiye’yi yönetenleri diktatörlükle suçlayanlar, Türkiye'de dikta rejimi var diyenlerin Arakanlı Müslümanları bir kere ağızlarına aldıklarını duyuyor musunuz? Onlara bu zulmü, bu katliamları yapanlara karşı harekete geçtiklerini görüyor musunuz? İşte bunların çifte standart uyguladıkları burada da açık bir şekilde görülüyor. Ama bazı gözlerin bunları görmediğini, bazı kulakların bunları duymadığının farkındayız” şeklinde konuştu.

Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aynı şekilde Gazze'de, Kudüs’te Filistin’de Siyonist İsrail Devletinin yaptığı katliamlar, baskı, şiddet, yıldırma politikaları tüm hızıyla devam ediyor. Suriye de yine aynı şekilde Müslüman kardeşlerimizin milyonlarcası mülteci. Yüz binlercesi hayatını kaybetmiş, milyonlarcası da kendi memleketlerinde kan ve gözyaşı içerisinde bir yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorlar. Iraktaki kardeşlerimiz, Türkmen eli, Kerkük deki, Telaferdeki Türkmen kardeşlerimizin hangi zorluklar altında her gün kayıplar vererek oradaki varlıklarını korumaya çalıştıklarını biliyoruz. Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin Çin zulmü altında inim inim inlediğini biliyoruz. Kafkaslarda, Kırımda, Balkanlarda sırf Türk ve Müslüman oldukları için büyük bir ayrımcılığa, haksızlığa ve zulme tabi tutulan milyonlarca kardeşimiz var. Bütün bunların acısı ve hüznüyle bu bayramı karşılıyoruz. Rabbim inşallah bu bayramın hürmetine oradaki kardeşlerimizin kurtuluş beratını versin.”

“Ülkemiz içerisinde de ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine göz diken terörist gruplar var” diyen Destici, “Onlara karşı kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimiz var. Rabbim onların yar ve yardımcıları olsun. Öncelikle onların bayramını tebrik ediyorum. Şehitlerimizin ailelerinin bayramını tebrik ediyorum. Şehit analarımızın, babalarımızın o yetim yavrularımızın bayramlarını tebrik ediyorum. Şehitlerimizi ve hayatlarını kaybeden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Rabbim mekânlarını cennet eylesin" dedi.

Bayram tatili için yola çıkanların dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Destici, “Daha bayrama girmeden onlarca ölü, yüzlerce yaralımız var. Bu kazaların sebeplerine baktığımızda bunların büyük bir kısmının şoför hatalarından kaynaklandığını biliyoruz. Memleketlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlarımızı dikkatli olmaya ve kurallara uymaya davet ediyoruz. Rabbim kaza ve belalardan herkesi korusun diyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin CHP’nin Adalet Kurultayı ile ilgili sorusunu da cevaplayan Destici, “Siyasi Partilerin bu tür toplantılar düzenlemesi olağandır. Türkiye’nin temel meseleleri ile ilgili siyasi partiler bir araya gelebilir, konuşabilir, kurullarını toplayabilir. Burada alınan kararları da kamuoyu ile de paylaşabilir.   CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sonuç bildirgesinde tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu tutuklu Milletvekilleri derken sırtını PKK’ya Kandile dayayan diyen Figen Yüksedağ’ın tahliyesini mi istedi? Yoksa bizzat kandilden talimat alarak Kandil’in sözcülüğünü yapan, bu milletin evladına, askerine, polisine kuşun sıkarak şehit eden teröristlerin arkasında, yanında duran, onlara arabasında silah taşıyan hain ve katillerin sözcüsü Tuğba Hezer gibi sözde milletvekillerinin tahliyesini istiyor. Burada Milletvekili deyip genelleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Adalet Kurultayına katılan bazı kişilerin bu kurultayı kafa çekme yeri olarak algıladıklarını gördük. Bunu kınıyorum. Bunu şiddetli bir şekilde lanetliyorum. Bu olay Çanakkale ruhuna bir ihanettir. Bu olay şehitlerimize, Müslüman Türk milletine açıkça yapılmış bir hakarettir. CHP’nin bunları partiden ihraç etmesi doğrudur. Ama yeterli değildir. CHP isteyerek ya da istemeyerek bu olayın işlenmesine zemin hazırlamıştır. Bundan dolayı da Büyük Türk Milletinden ve şehitlerimizden özür dilemelidir” diye konuştu.

Bugün 30 Ağustos zafer bayramının 95. yıl dönümünü kutluyoruz. Öncelikle bu zaferi Büyük Türk Milletine yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha şükranlarımı sunuyor rahmetle anıyorum" diyen Destici, son olarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mısraları ile sözlerini tamamladı.