BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Müslümanların ayrışmaya, kavgaya değil, birliğe ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu belirterek "Katar'ın böyle bir durum ile karşı karşıya kalması Türkiye'yi de etkileyecektir. Türkiye'nin bundan etkilenmemesi söz konusu değildir. Bu krizin bir an önce çözülmesi lazım" dedi.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti. 7 Arap ülkesi tarafından Katar'a uygulanan yaptırımın yanlış bir karar olduğunu vurgulayan Destici, Trump'ın Suudi Arabistan ve Ortadoğu ziyaretlerinden sonra bu olayın gerçekleşmesinin manidar olduğunu ifade etti. Hedefin ne olduğu ya da kimin arzusu ile gerçekleştiğinin çok açık ve net ortada olduğunu kaydeden Destici, "Arap ülkelerine şunu da sormak istiyoruz. Yıllardır İsrail'e karşı birleşemeyenler nasıl oldu da Katar'a karşı birliktelik kurabildiler? Bu meseleleri kendi içlerinde konuşarak, anlaşarak çözmeleri lazımdı. O bölgede birlik ve beraberlik olsun istiyoruz. Bu krizin bir an önce çözülmesini arzu ediyoruz" dedi.

Müslümanların birliğe ihtiyacı olduğunu belirten Destici, şöyle devam etti: 

"Bu olayın direk Türkiye'yi ilgilendiren kısmı da şudur: Türkiye'nin şu anda Ortadoğu ve Körfez ülkeleri arasında ilişkilerinin en sıcak ve yoğun olduğu ülke Katar'dır. Dolayısıyla Katar'ı bölgesinde 'yalnızlaştırarak boyun eğdirme' politikasının bir hedefinin de Türkiye'miz olabilme ihtimalini aklımızdan çıkarmamalıyız. Katar'ın böyle bir durum ile karşı karşıya kalması Türkiye'yi de etkileyecektir. Türkiye'nin bundan etkilenmemesi söz konusu değildir. Bu krizin bir an önce çözülmesi lazım. Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapıyor. İnşallah buradan hızlı bir netice alınır diye ümit ediyoruz."
Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz ise Büyük Birlik Partisi ve Genel Başkanı Mustafa Destici'nin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ve takdir ettiklerini söyledi.