ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hollanda kim ki Türkiye Cumhuriyeti Bakanını kendi konsolosluğumuza sokmayacak. Bu hepimizi millet olarak derinden üzmüştür." değerlendirmesini yaptı.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre Destici, parti genel merkezinde, il başkanları ile bir araya geldi. Hollanda hükümetinin Türk bakanlara yönelik tutumunu "insanlık dışı" olarak nitelendiren Destici, yaşananları kınadı.

Türkiye'nin dün gece ayakta olduğunu ifade eden Destici, "Biz de BBP olarak Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Hanımefendinin şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine karşı yapmış olduğu bu küstahlığı ve düşmanca tavırları şiddetle kınadık ve kınamaya devam ediyoruz." dedi.

BBP'liler ve Alperenlerin Türkiye'de yapılan eylemlere katılarak tavırlarını ortaya koyduğunu, her daim ülke ve milletinin yanında olduğunu belirten Destici, Hollanda'nın insani ve uluslararası hukuka uygun davranmadığını vurguladı. Destici, "Hollanda kim ki Türkiye Cumhuriyeti Bakanının kendi konsolosluğumuza sokmayacak. Bu hepimizi millet olarak derinden üzmüştür." ifadesini kullandı.

Bir daha bu tür hadiselerin yaşanmaması için mutlaka önceden tedbirlerin alınması gerektiğini aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Bu sadece Hollanda ile sınırlı değil. Almanya başta olmak üzere Avusturya ve yeni diğer Avrupa ülkeleri buna eklenmeye başlanmıştır. Dolayısıyla bilinçli bir şekilde yapılmaktadır. Bir ülkenin kendi başına karar alıp uyguladığı hadise ya da olaylar zinciri olarak görülmemektedir. Dışişlerimiz, hükümetimiz ve devletimiz bunun amacının ve gayesinin ne olduğunu iyice araştırmalıdır. Nereye kadar gidecektir? Bunlar en iyi şekilde tespit edilmelidir. Bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Hollanda hükümetini şiddetle kınıyorum."