Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Halisdemir’i Darbeci İlan Etti
İP Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı, paylaştığı tweet ile FETÖ'cü darbeci Semih Terzi'ye sahip çıktı. Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir'i hedef alan Sarıtaşlı, büyük bir hadsizliğe imza attı.

Sarıtaşlı paylaştığı tweette “Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?" yazdı. Sarıtaşlı attığı tweet sonrasında yoğun tepki aldı ve bunun üzerine önce Twitter üzerindeki şahsi hesabından söz konusu paylaşımı sildi. Sarıtaşlı, Halisdemir'e yönelik çirkin saldırısına tepkiler dinmeyince bu kez de hesabını kapattı. Sarıtaşlı'nın gözaltına alındığı öğrenildi.

FETÖ'cüler de daha önce yaptıkları paylaşımlarla Halisdemir'i FETÖ'cülükle suçlamıştı. İP yöneticisi Sarıtaşlı'nın FETÖ ile aynı doğrultuda açıklamalar yapması dikkatleri tekrardan parti yönetimine çevirdi.

Tepki Gecikmedi
Sosyal Medya üzerinden hızla yayılan çirkin ifadeler kısa zamanda büyük bir tepki topladı. İP Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı'nın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımına AK Parti ve MHP Tokat il başkanları anında tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir, yaptığı açıklamada, Sarıtaşlı'nın 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunduğunu anımsattı. Halkın iradesine karşı çıkanların her zaman olduğuna işaret eden Aldemir, “Böyle bir açıklamanın İYİ Parti'den olması, darbe girişiminin kaderini değiştiren kahraman Ömer Halisdemir'e dil uzatılması düşündürücü. Bu millet kahramanına her zaman sahip çıkar. Ömer Halisdemir 15 Temmuz destanının, direnişinin simgesidir” dedi.

MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek de şehit Ömer Halisdemir'in "aslan parçası" bir vatan evladı olduğuna değinerek, "Halisdemir, FETÖ ile mücadele eden bir kahraman. Ömer Halisdemir bizim kardeşimiz ve vatan evladı. Ona yapılan bu saygısızlığı kınıyorum." diye konuştu.

FETÖ’ye Koçbaşı Oldu
FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme operasyonunda tüm imkânlarıyla Meral Akşener’e destek veren FETÖ, İP kurulduktan sonra da FETÖ’cü hesaplar vasıtasıyla sahip çıktı. Bu durum Pensilvanya’nın hangi siyasi partiyi kendine kalkan yaparak Cumhur İttifakını hedef aldığını da gözler önüne serdi.

1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından MHP’yi ele geçirme operasyonu için düğmeye basan FETÖ bu süreçte medyadan yargıya, iş dünyasından siyasete kadar birçok ayağını aktif olarak kullandı. Türkiye’yi ele geçirmek isteyen FETÖ ilk hedef olarak MHP’yi seçti. 1 Kasım seçimlerindeki oy oranlarını basamak yapan FETÖ parti içinde kriz başlatarak hedefine ulaşmayı amaçladı. Meral Akşener bu süreçte FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme operasyonunda koçbaşı olarak seçilmişti.

Darbeyi Öveni Metin Yazarı Yaptı
15 Temmuz darbe akşamı twitlerinde “Ve yayımlanan darbe metninin doğruları söylediğini bilin sadece. Bizim desteğimize ihtiyaçları yok, evden çıkmayıp izleyin. Yarın bizimdir” ve “Lütfen bu gerçek deyin, ihtilal oldu deyin” şeklinde paylaşımlarda bulunan Bahadır Dinçaslan isimli şahıs daha sonraları İP GİK Üyesi yapıldı ve Meral Akşener’in metin yazarlığı görevine getirildi.

1 Kasım 2015 seçimleri sonrası MHP’yi ele geçirme operasyonlarında yer alan ve Meral Akşener'in avukatlarından (hukuk danışmanı) Nuri Polat FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Ayrıca Akşener’in sosyal medya danışmanlığını yapan Kerim Çoraklık da FETÖ soruşturması kapasımda gözaltına alınan ve tutuklanan isimler arasındaydı.

Yardımcıları “Akşener FETÖ’cü” Dedi
Meral Akşener ile birlikte hareket eden ve partileşme sürecinden sonra genel başkan yardımcılığı yapan üç isim Akşener’in FETÖ’cü olduğunu söyledi.

Bu isimlerden ilki Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Koray Aydın’dı. Aydın, 1 Kasım seçimleri sonrası FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme sürecinde Meral Akşener’in organizasyonlarını cemaat (FETÖ) destekliyor demişti.

Akşener’in FETÖ ile iltisaklı olduğu bilgisini paylaşan diğer isim ise hali hazırda Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nuri Okutan’dı. Okutan’ın, Süleyman Demirel üniversitesi Bilgi İşlem Biriminden çıkan FETÖ elebaşının Akşener ile ilgili talimatını servis eden isim olduğu iddia edildi.

Bu isimlerden sonuncusu ise Ümit Özdağ oldu. Özdağ, Akşener’in partide FETÖ’ye alan açtığını, İstanbul İl Başkanının FETÖ’cü olduğunu bildiği halde göreve getirdiğini, parti içi eğitim faaliyetlerinde FETÖ’den üç kez soruşturma geçiren Fırat Yaldır’a görev verildiğini iddia etmişti.

“Akşener Hikaye Anlatıyor”
"İYİ Parti'ye FETÖ giremez abla" diyen parti kurucu üyesi Ali Türkşen parti içinde FETÖ ile mücadele eden isimlerin saf dışlı bırakıldığını söyleyip İP Başkanı Meral Akşener'e tepki göstermişti. Türkşen, Akşener’e “Bize video çektirip Meclis'e sokmayan masal anlatmasın” demişti.

Meral Akşener'e FETÖ'yle mücadele konusunda eleştiriler yönelten Türkşen, kendisi ve pek çok FETÖ mağduru isim üzerinden reklam yapıldığını ifade etmişti. 'Biz FETÖ ile mücadele edecek partiyiz' deyip, FETÖ'den mağdur olanlardan birini bile Meclis'e sokmuyorsanız hikâye anlatıyorsunuz' ifadelerini kullanmıştı. Akşener’in FETÖ mağdurlarını vitrin süsü olarak kullandığını söyleyen Türkşen, “Biz FETÖ ile mücadele edecek partiyiz, FETÖ’nün zerresi bizim içimize giremez diye yola çıkıp, FETÖ mağduru milletvekili adayı dört kişiden birini Meclis’e sokamıyorsanız, hikaye anlatıyorsunuz” demişti.

 Yurtta Sulh Konseyi
İP Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde yaptığı gezilerde sık sık "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ifadelerini kullanmış ve bu sözler o dönem itibariyle dikkat çekmemişti. Ancak 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün Yurtta Sulh Konseyi adıyla bildiri yayınlaması darbecilerin siyasi ayağının kimler olduğu konusunda şüphelerin oluşmasına yol açmıştı. Meral Akşener’in 15 Temmuz darbe girişlimi öncesinde katıldığı tüm miting ve toplantılarda "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözlerini konuşmasının bir yerinde mutlaka kullanması önemli bir detay olarak hafızlarda yer aldı.