KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Lefkoşa'da KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Burada anıta çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve MHP lideri Bahçeli daha sonra resmi geçişte KKTC'li vatandaşları selamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerinde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümünde aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel adanın eşit sahibi Kıbrıs Türk kardeşlerimizin sevinci ve heyecanını yürekten paylaşıyoruz. Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti'nden sonra ikinci bağımsız devleti KKTC hepimiz için iftihar kaynağıdır.

Anadolu'dan Akdeniz'deki ufka bakarak nazlı nazlı dalganan bayrağımız varlığımız ufku gösteriyor. Kıbrıs Türkleri kendi topraklarında başı dik, onurlu ve özgür bir şekilde yaşıyor. Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz geleceklerine daha umutla, ümitle bakıyor. Kıbrıs Türkünün özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazul Küçük ve Rauf Denktaş başta olmak üzere emeği geçen herkese Allah'tan rahmet diliyorum.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN PİKNİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, 46 yıl sonra açılan Kapalı Maraş'ta bugün bir piknik yapması bekleniyor.

Önce Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene katılan liderler, daha sonra resmi geçit törenini takip edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve MHP lideri Bahçeli daha sonra Kapalı Maraş'a geçecek. Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılışına katılacak. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ersin Tatar başbaşa görüşme yaptıktan sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.