Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar bizi küçük dalgalarda boğmaya çalıştı, biz hep birlikte ülkemizi güvenli limanlara taşıdık. Onlar bizi üretimimizle, ihracatımızla, istihdamımızla sıkıştırmaya çalıştı, biz hep birlikte yeni yollar, yeni yöntemler geliştirerek çıkış yolları bulduk. Yeri geldi kefen paramızı dahi sermayemize eklemek zorunda kaldık ama namerde fırsat vermedik." diye konuştu. 

'Seçimde ne olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak da "Bu seçimde ne mi olacak? Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasında ne olduysa o alacak." ifadelerini kaydetti.

'O kredi derecelendirme kuruluşunun mensubu değiliz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gelişmelerle ilgili olarak da "Ekonomi nazik bir alan. Biz söylentilere, dedikodulara, yalanlara, çarpıtmalara, çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak birileri de inatla ve ısrarla o derece hoyrat şekilde bunun üzerine çullanıyor. Son günlerde yine böyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamamen küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların yansıması olan gelişmeleri sanki felaket habercisi gibi takdim eden bazı çevreler, sizleri ve milletimizi huzursuz etmek için var güçleriyle çalışıyor." diye konuştu. 

Derecelendirme kuruluşu S&P'nin kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O kredi derecelendirme kuruluşunun da şu an mensubu değiliz. Dolayısıyla bizimle ilgili herhangi bir not verme yetkin yok. Sen hangi öğrencilerin hocasıysan onların notunu ver, bize veremezsin." dedi. 

'Seçime gittiğimiz halde inşallah kabına sığmayacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme rakamlarıyla ilgili de şöyle konuştu: 

"İnşallah bu sene de ilk çeyrekte gelecek olan, şu andaki görünen o, geçen yılın ortalamasına yakın bir şey bizim tahminimiz, onu bekliyoruz. Bu bir şeyi gösteriyor, Türkiye artık kabına inşallah sığmayacak. Seçime gidiyoruz, seçime gittiğimiz halde inşallah kabına sığmayacak." 

15 milletvekilinin CHP'ye dönmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 milletvekilinin CHP'ye dönmesi hakkında "Ağlaya ağlaya gittiler, ondan sonra güle oynaya geldiler. Garip şeyler oluyor Türkiye'de." dedi. 

'Bu faiz belasıyla mücadeleden zaferle çıkacağımı söyleyeyim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran'da milletim tekrar inşallah 'yola devam' dediği anda bu faiz belasıyla mücadeleden zaferle çıkacağımı söyleyeyim." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılara teşvik vermeye ihtiyaç olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

"Türkiye'yi sadece mevcut kaynaklarımızla istediğimiz düzeyde büyütemeyeceğimizin farkındayız. Öyle kolay kolay büyümez. Bunun için uluslararası yatırımcıları özellikle ülkemize çekmeye, ülkemizdeki yatırımcıları da yeni yatırımlara teşvik etmeye ihtiyacımız var."