Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de toplu açılış törenlerinde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar dürüst değil. Şimdi Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Vatikan'da bir araya geldiler. Bu gelişmeler bir şeyi çağrıştırıyor; hayırdır, Vatikan'da niye bir araya geldiniz, Papa'nın huzurunda niye bir araya geldiniz. Papa ne zamandan beri Avrupa Birliği üyesi oldu? Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi. Bize bugüne kadar ne dediler? 'İkide bir, bize böyle diyorsunuz ama böyle bir şey yok'. Evet, siz Türkiye'yi Müslüman olduğu için içeri almıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Teröristlere verdikleri silahlar gün gelecek onlara dönecek"

"Unutmayın, yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulmaz, bunu böyle bilin." diyen Erdoğan, "Teröristlere verdikleri silahlar gün gelecek onlara dönecektir ama Türkiye'ye sattıkları silahlar, müttefiklik ilişkisi içinde onları da koruyacaktır. Bu gerçeği unutanlara artık söyleyecek sözümüz kalmamıştır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların öfkesinin sebebi, bizim yanlış yola sapmamızdan değil, kendi güdümlerinden çıkmamızdan kaynaklanıyor." diyerek şöyle konuştu:

"Yoksa bizim yolumuz Allah'ın izniyle dosdoğrudur. Bizim yolumuz ecdadımızın yoludur, tarihimizin yoludur, medeniyetimizin yoludur. Türkiye, bugünlere kolay gelmedi. Geçmişte hizmeti olan herkesi saygıyla yad ediyoruz ama şu da bir gerçektir ki asıl başarıyı son 14 yılda yakaladık. Bunun sırrı; istikrardır, güvendir. Bunun sırrı milletin emanetine gözü gibi bakan bir anlayışın tek başına iktidar olmasıdır."

"Artık hükümetler bürolarda kurulmayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bu ülkede hükümetler otel odalarında kurulmayacak, bürolarda kurulmayacak, medya patronlarının talimatıyla hükümet kurulmayacak. Bir ayda 3 parti değiştiren tiplere artık ihtiyaç kalmayacak. Her şey şeffaf olacak, açık olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, milletimiz kim tarafından ne kadar süre yönetileceğine sandıkta kendisi karar verecek." şeklinde konuştu.

"Kürt kardeşlerime aba altından yine sopa gösteriyorlar"

"Çukurla, bombayla hayatlarını zindana çevirdikleri benim Kürt kardeşlerime aba altından yine sopa gösteriyorlar." diyen Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Aynı şekilde FETÖ ihanet çetesinin de gelmeyen baharları için 16 Nisan'ı beklediklerini görüyoruz. Ne diyorlar? Yayın yapıyorlar değişik yerlerle. 'Baharı bekleyin, bahar geliyor.' diyorlar. Siz o baharı daha çok beklersiniz."

Erdoğan, "DHKP/C, MLKP gibi ne kadar eli kanlı terör örgütü varsa, bunların yardakçılığını yapan ne kadar çevre varsa, hepsi de sabah 'hayır'la kalkıyor, akşam 'hayır'la yatıyor. Türkiye'ye zarar verme fırsatı doğar da bugüne kadar teröristlere hamilik yapmış ülkeler bundan geri kalır mı? Ülkemizin ayağını kaydırma imkanı çıkar da Neo Nazi partilerinin oyuncağı olmuş ülkeler bundan geri kalır mı?" dedi

"Kandil, İmralı ve FETÖ alenen 'hayır' diyorlar"

"Siz nasıl 16 Nisan'ı iple çekiyorsanız, birileri de her gece kabus görüyor. İçeride, dışarıda kabus görüyorlar." şeklinde konuşan Erdoğan, "Halk oylaması günü yaklaştıkça rahatsızlıkları iyice artıyor. İnanın bana ne yapacaklarını şaşırdılar. Eminim sizler de seyretmişsinizdir. Kandil'deki terör baronları hemen her gün bir video mesaj yayınlıyorlar. Düşünebiliyor musunuz? Kandil, İmralı. FETÖ Pensilvanya'dan yayınlıyor. Ne diyorlar? 'Evet çıkarsa biz biteriz diyorlar.' Açıktan alenen 'hayır' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye bizim dönemimizde elde ettiği başarıları, mevcut sistemin verdiği imkanlarla değil, bu sisteme rağmen elde etmiştir. Mevzuatı silah gibi kullanan bürokratik oligarşiye rağmen, bu başarılar kazanılmıştır. 14 senedir, bu ifadeyi ben hep kullanmışımdır, milletimizin emeğini, alın terini sömüren, insanımızın kazancına ortak olan faizcilere rağmen, bu yatırımlar gerçekleştirilmiştir." dedi. 

Erdoğan, Sancaktepe'de toplu açılış töreninde, dün gece Hakkari'de 19 teröristin, bu sabah Erzincan'da 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatarak, "Tabii durum böyle olunca da tehditler, ambargolar, bahaneler işe yaramıyor. Bu da onların hıncını, hırsını, pervasızlığını artırdıkça artırıyor. Öyle ki diplomasinin sahte gülücüklerini dahi terk ettiler, çirkin yüzlerini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyorlar. Onların öfkesinin sebebi, bizim yanlış yola sapmamızdan değil, kendi güdümlerinden çıkmamızdan kaynaklanıyor. Yoksa bizim yolumuz Allah'ın izniyle dosdoğrudur, bizim yolumuz ecdadımızın, tarihimizin, medeniyetimizin yoludur." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bugünlere kolay gelmediğini ve geçmişte hizmeti olan herkesi saygıyla yad ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ama şu da bir gerçektir ki asıl başarıyı, son 14 yılda yakaladık. Bunun sırrı; istikrardır, güvendir, milletin emanetine gözü gibi bakan bir anlayışın tek başına iktidar olmasıdır, vatanını aşkla, inançla seven güçlü bir kadronun iş başında bulunmasıdır, engellere, tehditlere aldırmadan ülkesine gece gündüz hizmet eden bir zihniyetin hükümetiyle bu başarıları elde ettik. Şimdi bakıyorsunuz ana muhalefetin başındaki zat, Türkiye'nin son 14 yıllık başarı hikayesini örnek göstererek, Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı çıkıyor. Her projemize karşı çıkan, 'Rejim değişiyor, ülke elden gidiyor' diye tüm demokratikleşme adımlarımızı sabote eden kendileri değilmiş gibi şimdi bizim başarılarımızı örnek gösterip, yine bizi engellemeye çalışıyor. Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir. Hiç kimse duymak istemeyen kadar sağır değildir. Bunlar da 14 yıldır gözlerini, kulaklarını, gönüllerini bu ülkeye kapatmışlardır. Biraz geç kalmış olsalar da kafalarını kumdan çıkarmalarından elbette biz büyük mutluluk duyuyoruz ancak yine de kendilerini toparlamaları biraz zaman alacağa benziyor. Hala üçüncü sınıf şark kurnazlığıyla milletimizin aklını çelebileceklerini zannediyorlar. 

Her şeyden önce kurdukları mantık yanlış. Türkiye bizim dönemimizde elde ettiği başarıları, mevcut sistemin verdiği imkanlarla değil, bu sisteme rağmen elde etmiştir. Mevzuatı silah gibi kullanan bürokratik oligarşiye rağmen, bu başarılar kazanılmıştır. 14 senedir, bu ifadeyi ben hep kullanmışımdır, milletimizin emeğini, alın terini sömüren, insanımızın kazancına ortak olan faizcilere rağmen, bu yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Meclisi kilitlemekten, Anayasa Mahkemesinin kapılarını aşındırmaktan başka hiçbir icraatı olmayan muhalefete rağmen, bu sonuçlar elde edilmiştir. Terör örgütlerine, sistemin zaaflarını silah gibi kullanan vesayet odaklarına, buldukları her fırsatta sokakları ateşe veren vandallara rağmen, bu başarılar kazanılmıştır. Hangi adımları attıysak, hangi projelerimizi hayata geçirdiysek, bu ülkeye ne kazandırdıysak, bunlara rağmen yaptık. Bu ülkeyi bugünlere önce Allah'ın yardımı, sonra sizlerin desteği ve şahsi gayretlerimizle getirdik." 

- "Niçin ülke kelebek ömürlü hükümetlerle yönetildi?" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut sistemin sürekli kriz ürettiğini ifade ederek, ülkeye katrilyonlarca lira maliyeti olan 1994 ekonomik krizini, 2001 krizini yaşadığını anımsattı. Erdoğan, "Madem sistem çok iyiydi de neden her 10 yılda bir darbelere, muhtıralara, müdahalelere kapı aralandı? Madem mevcut sistem istikrar üretiyordu o zaman niçin bu ülke kelebek ömürlü hükümetlerle yönetildi?" ifadelerini kullandı. 

Türkiye çok partili sisteme geçtiğinden bu yana 48 hükümet kurulduğunu, 24 günlük, 38 günlük, 2 aylık, 4 aylık, 5 aylık hükümetler olduğunu anlatan Erdoğan, "Böyle bir ülkede istikrar, kalkınma olur mu? Bakanlar daha koltuklarına oturmadan, altındaki müsteşar, genel müdür, daire başkanıyla tanışmadan yerine başkası geliyor. Bunları yaşadık ya. Böyle bir ülke, belirli hedeflere odaklanmış olarak yönetilebilir mi? Böyle bir ülkede seçilmiş siyasetçiye altındaki kadrolar itibar eder mi? Hepsinden önemlisi böyle bir ülkeye yatırım gelir mi? Güven olur mu? Elbette olmaz. Bizden önce yıllık ortalama yatırım 1 milyar dolardı, biz 23 milyar doları yakaladık. Çünkü güven vardı." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'daki halk oylamasında sorunun tamamen ortadan kaldırılacağına işaret ederek, "Şahsi gayretlerimizle sağladığımız son 14 yıldaki güven ve istikrar ortamını artık anayasal garanti altına alıyoruz." dedi. 

"Bu ülkede hayırcı kim?" diye soran Erdoğan, "Dağdakiler, İmralı, Kandil, Pensilvanya 'hayır' diyor. Bitmedi, bir de burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, Osmangazi Köprüsü'ne, 3 senede 200 milyon insanın geçtiği Marmaray'a, Avrasya Tüneli'ne 'hayır' diyenler var mıydı? Ya 'hayır' diyenler bunlar işte. Bunlara bu ülkenin faydasına olacak hiçbir işi kabul ettiremezsiniz." değerlendirmesini yaptı. 

Erdoğan, göreve geldiklerinde 25 olan havaalanı sayısının 59'a çıktığını, 270 bin derslik yapıldığını, 81 ilde üniversite kurulduğunu, hastane bulunmayan il kalmadığını, jet ve helikopter ambulanslarla hizmet verildiğini anlattı. 

İstanbul'a yapılacak şehir hastanelerinden birinin Avrupa yakasında birinin de Asya yakasında olacağını bildiren Erdoğan, "İnşallah Sancaktepe artık sağlıkta bir merkez haline geliyor." dedi. 

Erdoğan, 14 yılda 19 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını kaydederek, gelecek yılın ilk çeyreğinde üçüncü havalimanının ilk etabının tamamlanacağını ve yıllık yolcu kapasitesinin 90 milyon, 2023'te tamamı bittiğinde ise 150 milyon olacağını aktardı.