Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Çilehane Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

"44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alındı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, "44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alınmış vaziyette." dedi.

Erdoğan, "Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız." diye konuştu.

"Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Karadan ve havadan müdahale araç sayısı hızlıca artmış durumda.

Şu an itibarıyla 56 helikopter yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli.

Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır."

İlham Aliyev'le görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev'le görüşmesine ilişkin, "Şu an itibarıyla 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumdalar. Bunu biraz daha da artırabiliriz diyorlar." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız." dedi.

"Toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yanan alanlarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderilecektir.

Geleceğe Nefes Kampanyası'yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz."

Sosyal medyada "Help Turkey" etiketiyle yapılan paylaşımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili "Help Turkey" etiketiyle yapılan paylaşımlara ilişkin, "Help Turkey diye bir kampanya başlattılar. Bunun karşısında söyleyeceğimiz tek şey var, güçlü Türkiye. Nitekim fazla dayanamadılar kısa sürede Help Turkey'i çektiler." diye konuştu.