Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi, Savaş Çolak, 'Anayasa Değişikliği'konulu seminer verdi. Eskişehir Ülkü Ocakları tarafından Abdullah Buğra Koçlar Eğitim Seminerleri kapsamında tertiplenen toplantıya MHP İl Başkanı kadir Bıyık, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Yumrukaya, Tepebaşı Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Karatay, Eskişehr ülkücü İşçiler dernek başkanı Halil Temen, İl /ilçe yönetim kurulu üyeleri, üniversite teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Savaş Çolak, Devlet yönetmek devlet aklı istiyor. Türk siyasetinin en tecrübeli adamı Sayın Devlet Bahçeli'dir. MHP hazırlanan yeni anayasa taslağına milli bir dokunuş yapmıştır. Böylece anayasanın ilk 4 maddesi korunmuş, bölünmez bütünlüğümüz teminat altına alınmıştır " dedi.

2010 anayasa referandumu ve cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle oluşan fiili durumun yarattığı yönetim anlayışının, 15 Temmuz sonrasında Türkiye'nin çözmesi gereken bir problem olarak ortaya çıktığını belirten MHP MYK Üyesi Savaş Çolak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin anayasa ve yasa ihlalleriyle kangren haline gelen yönetim sorunlarının ortadan kaldırılması amacıyla hükümete halkın hakemliğine dayanan bir çıkış yolu sunduğunu vurguladı.

Çolak, " ülkem ve milletim, sonra partim ve ben ilkesiyle hareket eden ve siyasetinin ana merkezini bu ilke üzerinde oturtan Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkanımız tarafından bu kaygılarını dile getirmiş ve sonu bir çıkmaz yola giden bu sarmaldan ülkeyi kurtarmak için yapılacakları çok net bir şekilde kamuoyuyla paylaşmıştır. " dedi. 

Egemenliğin, Cumhuriyet'in, devletin sahibinin Türk milleti olduğunu vurgulayan Çolak, " MHP olarak baştan beri Türk milletinin iradesinin demokrasi ve Cumhuriyetimizin en temel meşruiyet kaynağı oluşturduğunu hep söyledik. Küreselnüfuz mekanizmalarıyla oluşturulan vesayet odakları ne zaman siyasetin önünü tıkamışlarsa biz milletin iradesinin yolunu açtık.

Demokrasiyi işlettik, siyasetdışı aktörlerin siyasete müdahale oyunları hep bozduk çünkü biliyoruz ki iradeninde egemenliğin de Cumhuriyet'in de devletin de sahibi Türk milletidir. Devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet Türk'ün bekası için evetdiyoruz. " diye konuştu.